Trei, Doamne... Și toate trei... Toate cele trei ștranduri ale municipiului Câmpina au și în anul 2023 crucea pusă...

SEMNAL DE ALARMĂ (Categoria articolului)

Vremea toridă de afară, lipsa activităților „de vară”  cultural, artistice sau de alt fel din municipiul nostru, precum și multe alte frustrări, i-au făcut pe câmpineni să realizeze cât de trist este sezonul estival acasă, fără un ștrand public disponibil, pentru a mai spăla cumva viața noastră prăfuită.

Vremea când trebuia să decizi împreună cu părinții ori familia „La care ștrand mergem azi?” a apus demult la Câmpina.

Toate cele trei ștranduri funcționale la un moment dat și-au pus rând pe rând lacătul pe poartă și nicio autoritate publică locală nu a reușit până în ziua de azi să îl mai dea jos.

În fiecare vară, din ultimii nouă ani, de când a fost închis ultimul ștrand din Câmpina, se pune în discuție modul prin care autoritățile pot aduce un plus de confort locuitorilor care i-au votat, prin redeschiderea unui loc de agrement. Și de fiecare dată același răspuns: Nu există bani pentru a putea fi întreținut un ștrand... Nu există niciun investitor care să bage banii în așa ceva... etc.

Dacă soarta ștrandului de la Casa de Cultură este pecetluită, prin trecerea lui în privat, actualii proprietari luând decizia că funcționarea lui ar crea un disconfort mult prea mare seniorilor din azilul pe care îl gestionează, soarta celui de la Casa Tineretului încă ar putea fi salvată.

Deși scos la licitație de mai multe ori, ștradul de la Casa Tineretului nu a reușit să ademenească pe nimeni.

După ce a ratat mai multe ocazii de a se face afirmată de când a câștigat alegerile în 2020, actuala administrație a municipiului Câmpina, condusă de tandemul Dobre – Moldoveanu, mai bagă o fisă și încearcă resuscitarea ștrandului de la Casa Tineretului, prin scoaterea la licitație a acestuia, a terenului sintetic din vecinătate și a hotelului din incintă.  

Problema este însă dacă, în urma licitațiilor, cei care vor prelua amplasamentul vor face ceva pentru câmpineni, sau doar vor vopsi gardul din fața leopardului, pentru a da muniție de campanie actualului edil.

Cum depunerea ofertelor are ca termen 17 august 2023 (deși proiectul de hotărâte pentru scoaterea la licitație este aprobat din luna martie), este greu de crezut că se va mai face ceva anul acesta, iar starea deplorabilă în care se află în momentul de față ștrandul nu prea ne umple de optimism pentru anul viitor, mai ales că putem observa cu ochiul liber prin tot municipiul, ritmul în care merg lucrările demarate de primarul „Facebook” Moldoveanu.

Rămânem doar cu speranța că într-un viitor, poate nu foarte îndepărtat, un primar cu abilități de lider, ceva cunoștințe manageriale și multă dragoste pentru Câmpina, își va dori să ne fie bine tuturor în orașul nostru...

 

M.A. Dumbravă