Vreme anormală pentru această perioadă la Câmpina. Prognoza meteo pentru sărbători.

Actualitate (Categoria articolului)

Weekendul trecut în orașul Câmpina s-a petrecut un fenomen meteo ciudat pentru această perioadă a anului. În noaptea de vineri spre sâmbătă, câmpinenii au "tras" o sperietură destul de mare, când un zgomot puternic și de lungă durată, s-a putut auzi preț de mai multe secunde deasupra municipiului. Localnicii au crezut inițial că este vorba despre un cutremur puternic, sau chiar despre o explozie. Din fericire nu a fost nimic grav. Conform siteului Lighting Maps, un site care se ocupă cu centralizarea datelor transmise de instituțiile de meteorologie din toată lumea, estimează că o serie de descărcări electrice produse de nori de joasă altitudine, la aproximativ 700 de metri de Municipiul Câmpina ar fi cazua acestui fenomen.. Ploile abundente cu descărcări electrice sunt niște fenomene extrem de rare pentru luna decembrie, ba chiar din bătrâni se crede că acesta este un "semn rău"…

Vremea anormală pentru această perioadă va continua până la sfârșitul anului. Va urma o perioadă în care temperaturile vor oscila de la o zi la alta, de la temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă, la temperaturi apropiate de pragul înghețului, și cu diferențe mari de temperatură între zi și noapte. Săptămâna aceasta ne așteaptă și temperaturi de 13 grade Celsius pe timpul zilei.

De Crăciun și de Anul Nou va fi cald. Conform prognozei meteo actualizate, în Ziua de Crăciun temperaturile vor atinge 10 grade, iar de Anul Nou vor fi 6 grade, în timp ce în noaptea de Revelion se vor înregistra temperaturi sub 0 grade.

În prezent ANM a emis o avertizare cod galben de tip nowcasting de vânt puternic, pentru zona de munte a județului Prahova, unde vântul va atinge 100 km/h la rafală.