Fotbalistele de la Prahova Ploiești au participat la competiția internațională "Queen Mary Cup", desfășurată în Serbia.

Sport (Categoria articolului)

 

Clubul Prahova Ploiești a bifat în premieră o participare la "Queen Mary Cup", competiție disputată sub patronajul Casei Regale a Serbiei, fiind de altfel primul club din România invitat la această competiție. Competiția a ajuns la a patra ediție, în acest an participând 8 echipe din Serbia, Muntenegru, România și Croația. Prahova Ploiești, ZFK Mladost Podgorica (Muntenegru), ZFK Granicar (Croația), ZFK Cvetex (Muntenegru), ZFK Sloga Zemun (Serbia), ZFK Karadjordje Topola (Serbia), ZFKK Jedinstvo (Serbia) și ZFK Kraljica Marija (Serbia) sunt echipele ce au luat startul la cupa ce s-a disputat în orașul Vrnjacka Banja.

Jucătoarele de la Prahova Ploiești au terminat competiția pe locul 5, un rezultat onorabil având în vedere că a fost prima participare a jucătoarelor la un turneu internațional. Pe lângă emoțiile unui prim astfel de turneu, jucătoarele prahovene au trebuit să se confrunte în grupă și cu două echipe ce anterior au disputat finala competiției.

Turneul a fost câștigat de ZFK Maldost Podgorica, reușind să învingă în finală pe ZFK Granicar. De altfel echipa din Podgorica își apără titlul, după ce a câștigat competiția și în anul 2022.

Pentru cele 160 de fete care au participat la această competiție a fost o experiență memorabilă, reușind să fie bune ambasadoare pentru sportul rege în zona Balcanică. Ca un bonus, tinerele sportive au avut privilegiul să fie urmărite de mai multe fotbaliste din naționala de senioare a Serbiei, "vedeta" weekendului fiind fără îndoială Jovana Damnjanovic, jucătoare din Serbia ce evoluează la Bayern Munchen. Prințesa Danica Karađorđević a Serbiei a oficiat competiția, aceasta a dat lovitura de start și a înmânat trofeul câștigătoarelor după ce pe parcursul weekendului a urmărit îndeaproape toate meciurile disputate. 

După o călătorie lungă, fotbaliste prahovence se întorc acasă cu un bagaj de cunoștințe încărcat, acestea trăind experiență unui prim turneu internațional. De asemenea merită notat faptul că lângă jucătoarele din Prahova pe parcursul turneului a fost și Adrian Mitrea, antrenor ce a reușit 3 promovări consecutive cu Olimpia Comarnic și de la care cu siguranță jucătoarele au multe de învățat. Un gest notabil a fost făcut și de viceprimarul orașului Ploiești, Daniel Nicodim, care a călătorit până în Serbia pentru a susține echipa.

Întoarse în țara, după o scurtă perioada de odihnă, fetele de la Prahova Ploiești vor relua pregătirile pentru debutul în Liga III, comepeție la care va lua startul în premieră.

 

Felix Precup