Cornel Brătilă cântă mereu cu emoție în fața publicului câmpinean

25' (Categoria articolului)

În această ediție a emisiunii 25’ cunoaștem un câmpinean care și-a dedicat viața muzicii de calitate și datorită ei a străbătut lumea în lung și-n lat… A rămas însă mereu cu gândul la orașul său, pe care îl consideră un colț de rai. 

Cornel Brătilă este unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni din Câmpina. De-a lungul carierei sale a reușit să “colinde” întreaga lume și să bucure o sumedenie de oameni cu muzica sa. A descoperit chitara clasică în anul 1985, moment în care s-a îndrăgostit iremediabil de acest instrument. Deși a activat o perioadă ca profesor, Cornel Brătilă s-a retras din învățământ pentru a se putea dedica complet muzicii. Munca și efortul depus în creația artistică au fost răsplătite din plin, Cornel Brătilă reușind să lanseze piese și albume proprii, dar și să călătorească și să cânte pentru publicul din lumea largă. Chiar dacă a concertat prin multe locuri, gândul său a rămas la Câmpina, tocmai de aceea concertează mereu cu emoție și intensitate, de fiecare dată când are ocazia să se reîntâlnească cu publicul câmpinean. An de an participă cu plăcere ca membru al juriului la Festivalul Tineretului, ajutând astfel la cunoașterea și promovarea cât mai multor tineri talentați din orașul nostru.

 

Planurile de viitor ale lui Cornel Bratilă sunt evident legate de muzică. Dorește să promoveze pentru cât mai mult timp muzica de calitate, dar și să creeze cât mai mulți chitariști de valoare în rândul elevilor săi, cu care își împărtășește cu drag pasiunea și cunoștințele.