Au crescut tarifele de închiriere a terenurilor de la CS Câmpina, dar infrastructura lasă de dorit.

Actualitate (Categoria articolului)

După mărirea tarifelor de închiriere la terenurile administrate de CS Câmpina, rămâne întrebarea: Oare infrastructura sportivă existentă în Câmpina este suficientă pentru cei care vor să practice sport?

După cum bine știm, Consiliul Local a aprobat, fără prea mult loc de dezbatere, noile tarife pentru închirierea terenurilor sportive administrate de Clubul Sportiv Câmpina. Creșterile ajung și până la 50%, astfel că sportul riscă să devină un lux pentru oamenii de rând… Putem lua ca exemplu terenul sintetic de fotbal, unul dintre cele mai bune și căutate terenuri de fotbal din județ, cu noul preț de 250 de lei pe oră. O echipă ar trebui să plătească în jur de 500 de lei dacă ar dori să dispute un meci de fotbal complet cu tot cu eventuale prelungiri și pauza dintre reprize. Dacă la sporturile de echipă costurile se mai pot împărți, la sporturile individuale costurile devin o durere și mai mare de cap pentru sportivi. La bazinul didactic de înot se înregistrează cele mai mari scumpiri. Astfel, noile prețuri sunt următoarele:

-        taxă de utilizare bazin - 20 de lei/oră

-        abonament lunar pentru sportivii legitimați - 300/lună de la 200/lună cât era prețul până în prezent

-        Abonament 10 ore - 170 lei

-        Abonament 20 ore - 320 lei

-        Taxă închiriere culoar - 30 lei/oră

-        Taxă bazin de competiție - 350 lei/oră

-        Taxă cursuri de inițiere - 50 de lei/oră

-        Abonament 8 ședințe de cursuri - 350 lei

Și taxa de închiriere a terenului multifuncțional a ajuns la 30 de lei pe oră în intervalul orar 08:00 - 16:00, în timp ce în intervalul orar 16:00 - 22:00 și în weekend taxa este de 40 de lei pe oră.

Oamenii de sport din Câmpina atrag atenția cu orice ocazie, asupra faptului că municipiul nostru duce lipsă de infrastructură sportivă. Antrenorii și sportivii reușesc să facă performanță folosindu-se de facilitățile limitate din oraș.

În Câmpina există în prezent: 1 teren de fotbal cu gazon sintetic, 2 terenuri de fotbal cu iarbă, o sală de sport polivalentă pentru handbal, baschet și futsal, 10 terenuri de tenis pe zgură, 3 terenuri de tenis pe hard, un teren multifuncțional în aer liber pentru baschet și tenis cu piciorul, 4 terenuri cu gazon sintetic pentru minifotbal.

Cu toate cele enumerate mai sus, care sunt lipsurile din Municipiul Câmpina până la urmă?

Ca să răspundem pe scurt, există multe facilități de care sportivii duc lipsă: o sală cu teren de tenis, cu suprafața indoor hard, o pistă de atletism, teren de badminton, teren de volei, mese de biliard cu dimensiuni de competiție. Ar fi și multe altele, dar am ales să enumerăm doar câteva din cele mai populare sporturi pe care câmpinenii obișnuiau să le practice, dar nu mai au psibilitatea.

Infrastructura sportivă existentă în prezent în Câmpina poate fi folosită mai mult pentru antrenament și mai puțin pentru competiții oficiale, în special datorită faptului că acestea nu dispun de condițiile necesare pentru a fi omologate. Știm, de exemplu că echipa de baschet feminin a CS Câmpina, nu poate evolua pe teren propriu în cadrul Campionatului Național, deoarece parchetul singurei săli din Câmpina este prea vechi pentru a putea fi omologat de FRB.

Dintre cele 13 terenuri de tenis, doar 4 sunt omologate de Federația Internațională de Tenis. Este vorba de cele 4 terenuri pe zgură de la baza Grand Slam Arena. Mai mult decât atât, majoritatea amatorilor sportului alb sunt nevoiți să își caute un loc de antrenament în alt oraș pe timpul iernii, deoarece singurele terenuri acoperite și încălzite se află tot la baza Grand Slam Arena, care dispune de două terenuri pe zgură în balon încălzit. Pentru minifotbal din cele 4 terenuri doar două se încadrează în dimensiunile de competiție 6 vs 6, disciplină la care România are 6 titluri europene.