Austeritate doar la Câmpina, de Revelion. Localitățile din Prahova au primit noul an cu spectacole superbe de artificii. 

Actualitate (Categoria articolului)

 

Venirea unui nou an este mereu un prilej de bucurie pentru oameni, care își fac speranțe și planuri pentru un nou început. Revelionul, este cea mai mare sărbătoare non religioasă din lume, tocmai de aceea majoritatea orașelor organizează an de an măcar un mic spectacol pentru cetățeni. România nu diferă de restul lumii și mai toate localitățile s-au pregătit cum au putut pentru a marca venirea noului an. Din păcate administrația Moldoveanu a decis să încheie un an dezastruos din punct de vedere administrativ în liniște, fără concerte sau artificii de anul nou. Această imagine, a unui oraș trist și părăsit de Revelion, a fost în contrast cu restul orașelor și comunelor prahovene care au marcat cum se cuvine venirea lui 2024.

La Ploiești, cel mai mare oraș din Prahova, momentul trecerii dintre ani a fost marcat de un spectaculos foc de artificii. Fără numărătoare inversă sau concerte, doar spectacolul pirotehnic a strâns mii de oameni în centrul orașului. 

 

Petrecere totală pe Valea Prahovei.

La Sinaia, cea mai frecventată stațiune din Prahova, atât turiștii cât și localnicii s-au putut bucura de momente unice. În jurul orei 12, sute de oameni s-au strâns în centrul orașului pentru a sărbătorii venirea noului an. Spectacolul de artificii a fost organizat de Hotel Sinaia, iar cei care au ales să petreacă Revelionul, la hotelul blazon al frumosului oraș, s-au putut bucura de multe surprize și de prezența mai multor artiști de renume din România printre care, Antonia, Horia Brenciu și Andra. 

Orașul Bușteni a fost locația care a oferit cele mai spectaculoase imagini. Cu puțin timp înainte de miezul nopții, orașul s-a umplut de artificii. Pe lângă tradiționalul spectacol pirotehnic organizat pe Pârtia Kalinderu, atât hotelurile care au organizat petreceri private, dar și localnicii au contribuit la imaginea de poveste, cu mii de artificii luminând orașul de la poalele Vârfului Caraiman. 

Tradiția s-a păstrat și la Azuga, unde sute de turiști și localnicii au fost invitați de autoritățile locale să admire un superb foc de artificii și să danseze pe muzica lui DJ Conte. 

Distracție a fost și în sudul județului, focuri de artificii fiind organizate de autorități și în Băicoi, Plopeni și Vălenii de Munte. 

Ca să se completeze imaginea tristă a orașului Câmpina, până și unele comune au marcat intrarea în noul an cu spectacole pirotehnicele. De spectacolul oferit de jocurile de artificii s-au putut bucura și localnicii comunelor: Păulești, Blejoi, Brebu, sau Valea Doftanei.

După un an în care câmpinenii au fost privați de Serbările Toamnei, Festivalul “Serile Teatrului Câmpinean” și de o celebrare a celor 520 de ani de la atestarea documentară, alegerea de a nu organiza nici tradiționalul spectacol de Revelion, întregește un an de tristă amintire din acest punct de vedere a Municipiului Câmpina. Cu imaginea Centrului Civic gol în noaptea de Revelion, în timp ce în orașele din jur petrecerea era în toi, oare pe câmpineni îi așteaptă un nou an într-un oraș trist, lipsit de divertisment și în anul 2024?

 

Felix Precup