Revin ploile, ninsorile și gerul. Informare ANM pentru următoarele zile

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

După două zile cu temperaturi mult mai ridicate decât media normală a acestei perioade, iarna își intră din nou în drepturi. ANM a emis o informare ce vizează mai multe zone ale țării printre care și Județul Prahova. În perioada 19-20 Ianuarie se așteaptă precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și o răcire semnificativă a temperaturilor. La Câmpina în prima partea a zilei de 19 Ianuarie va ploua, urmând ca ploaia să se transforme în ninsoare pe parcursul nopții. Va continua să ningă și pe parcursul zilei de 20 Ianuarie. Conform ANM în toate regiunile țării vântul va avea intensificări de pâna la 50 de km/h. 

 

Textul integral transmis de ANM: 

“În intervalul 19-20 Ianuarie vor fi precipitații în toate regiunile, iar în Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor acumula 10...15 l/mp și izolat peste 20 l/mp).

 Vor fi ploi, care se vor transforma în ninsoare, din după-amiaza zilei de vineri (19 ianuarie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar noaptea și în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă.

 Sâmbătă (20 ianuarie) va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ.

 Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40...50 km/h, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută.

 Notă: Vremea se va răci semnificativ, vineri (19 ianuarie) în jumătatea de nord a țării, iar sâmbătă (20 ianuarie) și în restul zonelor.

 

 În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.”