Încă un proiect fără cap, prin care primarul municipiului Câmpina vrea să pregătească electoratul pentru alegeri. Se votează azi, în Ședință Extraordinară.

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul municipiului Câmpina cheamă astăzi, 21 iulie 2023, consilierii locali într-o Ședință Extraordinară, să voteze înființarea unui Centru de Zi.

Înființarea Centrului de Zi de Asistență și Recuperare pentru persoane Vârstnice pare, la prima vedere, să ne arată cât de marinimos și interesat de situația persoanelor defavorizate din municipul nostru este primarul Moldoveanu.. Nici vorbă, însă de așa ceva...

În Planul Național de Redresare și Reziliență, finanțat de Uniunea Europeană, s-a mai deschis o linie de finanțare tocmai bună de muls pentru cine știe să scrie proiecte. N-ar fi nicio problemă, dacă lucrul ăsta chiar ar aduce beneficii locuitorilor municipiului Câmpina. Dar când promiți că iei fonduri și trebuie să livrezi, iar tu nu ai reușit nimic notabil în 3 ani de mandat... te apuci si iei ce mai găsesti pe raft ca să nu pleci cu coșul gol acasă.. Așa se întâmplă și cu acest proiect, care încă mai are uitat pe ici pe pe colo numele orașului Slobozia (pentru care a fost scris de fapt) și pe care echipa de scriitori de proiecte a primarului s-a gândit să îl aducă în fața consilierilor locali spre aprobare într-o (evident) ședință extraordinară, ca să fie pe heirup, proiect bun, trebuie depus repede ca să nu pierdem banii.. celebra placă...

 

Ce conține proiectul?

Proiectul sună frumos „Înființarea și operaționalizarea Centrului de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice  - Câmpina de tip (8810 CZ-V-I) centre de zi de asistență și recuperare din cadrul centrului multifuncțional și o unitate de îngrijire la domiciliu din cadrul centrului multifuncțional (8810 ID-I), prin Componenta 13 – Reforme Sociale în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și a cheltielilor legate de proiect”

Practic se dorește înființare unui Centru de Zi de Asistență și Recuperare pentru prsoane vârstnice și a unei unități  de îngrijire la domiciliu, care va face parte tot din acest Centru. El ar fi localizat pe strada Simion Bărnuțiu, nr. 12 (actualul sediu al Ambulanței Câmpina) și ar putea avea în îngrijire 75 de persoane, din care minim 50 în Centru și minim 25 îngrijiți la domiciliu.

 

Cum stau lucrurile de fapt? Întrebări care ar trebui adresate inițiatorului de proiect, în cadrul ședinței de Consiliu Local

1.    În prezent municipiul Câmpina dispune de un centru asemănător, destinat persoanelor din categoria vizată, care se găsește la Spitalul Voila. Are 20 de locuri. Au fost vreodată ocupate în totalitate aceste locuri? Este nevoie de un alt Centru dacă nu este cerere?

2.    Locația aleasă pentru acest Centru este actualul sediu al Ambulanței Câmpina, într-un cartier de case, dintr-o zonă protejată urbanistic. Prin aducerea persoanelor nevoiașe în centrul orașului nu ar deveni sufocată această zonă?

3.    Centrul este unul de Zi (50 din 75 locuri)... Noaptea, unde merg aceste persoane nevoiașe?

4.    Primăria își asumă toate cheltuielile neeligibile și menținerea în funcțiune timp de 10 ani. Veniturile actuale de la Bugetul Local nu permit această cheltuială. Din ce bani va fi întreținut acest Centru? Care sunt cheltuielile neeligibile pe care le va avea înființarea acestui Centru și din ce surse vor fi ele realizate?

5.    În referatul de aprobare nu există niciun document care să arate necesitatea înființării acestui centru. După Recensământul făcut există și un recensământ al acestei categorii sociale, pentru care să fie nevoie de un astfel de Centru? Care este numărul acestora?

6.    În locatia în care se află acum sediul Ambulanței trebuia înființat un Centru medico-social. Contractul de finanțare pentru acesta este semnat de mult timp, dar nu s-a demarat nici în ziua de azi. Acum primarul Alin Moldoveanu și echipa sa vrea să îl rezilieze, spunând în același timp că va înființa acel Centru medico-social la Liceul Mecanic, din Turnatorie. Cu ce bani? Dacă s-a reziliat contractul, nu mai există finantare...

7.    Ambulanța Câmpina va rămane fără sediu. Deocamdata, pe str Petrolistului unde trebuia mutată sunt mormane de deșeuri de la lucrările de canalizare. Care este calendarul de acțiuni?

Conform acțiunilor pe care le demarează, primarul Alin Moldoveanu pare că vrea cu orice preț să aibă o realizare “vârf de lance” pentru campania din viitoarele alegeri și caută mai multe variante… După Pasaj, Monitorizarea video și altele mai mici, prin acest proiect pare că își dorește să atingă o coardă sensibilă și să câștige capital electoral, fără să vadă nevoile concrete ale cetățenilor.

Ședința de Consiliu Local, unde va fi supus votului acest proiect va avea loc la ora 12.00. Vom încerca să vă ținem la curent cu evoluția ei.

 

M. A. Dumbravă