"Câmpina activă prin TINEri" – proiectul derulat de Fundația Zamolxes în perioada care urmează.

Învățământ (Categoria articolului)

 

Fundația Zamolxes continuă și în această vară să ofere posibilități de dezvoltarea atât tinerilor câmpineni, cât și comunității locale. Astfel, în perioada 13-18 iulie 2023, fundația va derula un nou proiect menit să crească gradul de implicare civică a tinerilor din orașul nostru.

”Câmpina activă prin TINEri” va reuni un grup de 25 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani din comunitatea noastră, într-o mobilitate de tineret ce se va desfășura la Vălenii de Munte, între 13-18 iulie. În timpul mobilității, tinerii vor învăța să lucreze împreună, vor dobândi noi cunoștințe legate de cetățenia activă și procesele decizionale, dar și tainele teatrului de la persoane cu expertiză în domeniu.

Sfârșitul proiectului va fi marcat cu un eveniment public, care se va desfășura pe data de 2 septembrie în Câmpina. În cadrul acestui eveniment, cei 25 de participanți vor organiza o scenetă de teatru, prin care să reprezinte interesele tinerilor din Câmpina. În public vor fi prezenți și membri ai UAT Câmpina și ai Consiliului Local, iar la finalul scenetei se va purta un dialog deschis despre nevoile tinerilor câmpineni și posibilitatea reală a UAT Câmpina și a Consiliului Local de a le realiza.

 

Felix Precup