Ce flori oferă câmpinenii de Ziua Femeii?

CIVIS DIXIT - Vox Câmpinean (Categoria articolului)

În întreaga lume, de 8 Martie, bărbații sărbătoresc femeile importante din viața lor, dăruind cadouri și flori mamelor, soțiilor, prietenelor, surorilor, fiicelor. Această zi are și o semnificație culturală întrucât au loc mii de evenimente în întreaga lume, menite să celebreze… FEMEIA.

Ziua Internațională a Femeii a luat naștere din mișcările muncitorești la începutul secolului al XX-lea în America de Nord și în toată Europa și a fost sărbătorită pentru prima oară pe 28 februarie 1909, în amintirea celor 15.000 de femei care au protestat în New York pentru un program de lucru mai scurt și un salariu mai bun. Organizația Națiunilor Unite a recunoscut anul 1975 drept Anul Internațional al Femeii și a început să sărbătorească 8 martie drept Ziua Internațională a Femeii.

 

 

Ziua Femeii este așadar un prilej de a-ți demonstra aprecierea și recunoștința față de cele mai dragi ființe din viața ta, iar de secole, florile reușesc să transmită cele mai frumoase și profunde mesaje. Prin ce flori spun câmpinenii cel mai frumos La mulți ani femeilor importante din viața lor, aflăm din materialul următor.

 

8 Martie înseamnă totuși mai mult decât un buchet de flori. 8 Martie însemană curaj, determinare, egalitate de gen și lupta continuă a femeilor din istorie pentru drepturile lor.

Femeile și-au dorit să lucreze, să voteze și să fie plătite egal cu bărbații. Și nu s-au oprit din lupta lor. Au ieșit pe străzi, au fost vocale, s-au făcut auzite și s-au arătat altfel de cum le-a prezentat istoria: au fost curajoase și determinate. Au spus că pot și au reușit.

Atunci când sărbătorim femeia, pe 8 martie, sărbătorim sacrificiul femeilor care au vrut să fie mai mult decât ceea ce se stabilise pentru ele.

 

La mulți ani, dragile noastre femei!