Incendiu de vegetație pe lânga fosta Rafinărie “Steaua Română”. 

Actualitate (Categoria articolului)

 

Miercuri, 3 aprilie, pompierii câmpineni au fost anunțați printr-un apel la numărul unic de urgență 112, că din curtea Rafinăriei “Steaua Română” se ridică fum ce emană un miros puternic. Incendiul s-a petrecut de fapt la intrarea de pe Strada B.P. Hașdeu, într-o zonă ce era folosită ca spațiu de depozitare și care nu aparține Rafinăriei.

Pompierii ajunși la fața locului, au constat că o suprafață destul de mare de vegetație uscată a fost cuprinsă de flăcări și au intervenit la timp evitând astfel o catastrofă, deoarece flăcările erau foarte aproape de a se extinde la o clădire din imediata apropiere. Din fericire, fiind vorba de un spațiu de depozitare, nu s-au înregistrat pagube materiale însemnate. 

Pompierii nu au putut stabili cauzele exacte care au dus la pornirea incendiului, însă există suspiciuni întemeiate că focul ar fi fost provocat din exterior. Conform surselor aflate la fața locului există o anumită zonă în apropierea locului în care s-a produs incendiul prin care oamenii aruncă destul de frecvent țigări și alte obiecte inflamabile.

 

Felix Precup