25' cu tânărul pianist Sergiu Dobrescu

25' (Categoria articolului)

Continuăm călătoria prin lumea minunată a copilăriei și astăzi la 25 cunoaștem un tânăr pianist, care la doar 13 ani a susținut deja mai multe concerte și a participat la mai multe masterclass-uri alături de mari pianiști din România.

Sergiu Dobrescu studiază pianul de la vârsta de 6 ani, însă în anul 2019 s-a apucat serios de treabă și a apelat la ajutorul unei profesoare de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu” din București. În weekend-uri este ajutat cu teoria muzicală de Diana Ionescu, pianistă născută în Câmpina, care a câștigat în trecut prestigiosul Festival Internațional de Muzică ”George Enescu”. Până în prezent, Sergiu Dobrescu a reușit să câștige mai multe premii la concursurile de pian, însă acest lucru contează mai puțin pentru el. Pentru Sergiu, contează mai mult că participând la aceste concursuri a avut ocazii să cânte la unele dintre cele mai bune și performante piane din România. În viitorul apropiat Sergiu Dobrescu vrea să revină la un proiect început împreună cu Livia Pisăliță, la care a trebuit să renunțe după un accident care l-a ținut o perioadă de timp departe de pian. În acestă vară va participa la un masterclass alături de pianista Eliza Puchianu.

 

Pe termen lung, Sergiu Dobrescu speră să atingă visul oricărui pianist și să cânte alături de o mare orchestră, dar și să se bucure de tot ce îi oferă studiul muzicii