Condiții insalubre la Hotelul Casei Tineretului din municipiul Câmpina

SEMNAL DE ALARMĂ (Categoria articolului)

Casa Tineretului Câmpina este un edificiu dat în folosință în anul 1982 sub denumirea de Casa de Cultură a Științei și Tehnicii pentru Tineret, fiind construit la inițiativa autorităților locale care au urmărit prin aceasta materializarea dorinței cetățenilor câmpineni de a se crea un loc propice desfășurării de către tineri și nu numai, de activități cultural artistice, sportive, turistice și de agrement.

În prezent imobilul este în patrimoniul Primăriei Câmpina sub denumirea de Casa Tineretului. În conformitate cu obiectul de activitate, Casa Tineretului se pune la dispoziția cetățenilor ca un așezământ de promovare a culturii, artei, științei și de dezvoltare și afirmare a disponibilității creatoare a cetățenilor în domeniile: cultură, artă, sport, învățământ-știință, activități distractive, turism-hotelier, comerciale, alte activități ce conduc la realizarea obiectivului propus în condiții de autofinanțare.

Astfel, Casa Tineretului este un centru de conferințe și simpozioane prin punerea la dispoziție a sălii de conferințe de 100 locuri și a sălii de spectacole de 560 locuri. Se pot organiza în diferite alte spații târguri și expoziții, lansări de carte, festivaluri și concerte, cursuri etc.

Activitatea hotelieră este reprezentată de Hotelul Tineretului care dispune de 54 locuri de cazare în 24 camere cu pat dublu și 3 apartamente.

De asemeni, Casa Tineretului dispune de un ștrand, sală de fitness și aerobic, sală de arte marțiale, box, precum și de un club pentru tineri. În colaborare cu alți factori, Casa Tineretului organizează diferite manifestări cultural artistice, sportive și de altă natură.

Aceasta este prezentarea de pe site-ul Primăriei municipiului Câmpina a imobilului ce găzduiește Hotelul Tineretului din localiltate, un stabiliment multifunctional cu un hotel aparent încă deschis, dar în condiții sub orice standard hotelier din România. Într-o lume în care concurența prin calitatea serviciilor oferite clienților este esențială în managementul hotelier, la Câmpina hotelul municipalității primește oaspeți în niște camere ce n-ar trebui nici măcar să fie deschise vreunui turist, dacă ne-am dori ca acesta să revină pe meleagurile noastre. Băi insalubre, uneori și cu apă caldă, pereți care se cojesc, lenjerie ponosită, prosoape rupte, mocheta murdară și lista poate continua… La un preț modest de 80 lei/noapte, acestea sunt condițiile cu care sunt întâmpinați cei care trec pragul Hotelului Tineretului. Situația nu este una roz, nu există fonduri, nu există investitor, iar hotelul este din nou scos la licitație, fără a-i fi fost adusă însă vreo îmbunătățire.

Care este scopul lipsei de interes a celor ce administrează acest stabiliment, ca nici măcar o investiție minimă să nu fi fost făcută de ani de zile? Igrasia care se găsește în camere denotă faptul că nici măcar un acoperiș decent, care să împiedice degradarea imobilului până la preluarea lui de către cei care vor câștiga licitațiile nu s-a considerat oportună… sau poate tocmai ca prețului lui de preluare să fie unul mai mic este și motivul pentru care nu s-a investit nici macar într-un întrerupător din acest hotel…

Speculații sunt multe, mai ales din lipsă de informații reale și transparente netransmise de nicio autoritate publică locală, dar oamenii continua să vină la Câmpina, din motive doar de ei știute și dacă din întâmplare ajung în acest loc, părerea lor despre orașul nostru este fix imaginea pe care Hotelul Tineretului o promovează…

 

M. A. Dumbravă