Terenul sintetic de la Clubul Sportiv Câmpina invadat de țânțari. Zeci de copii pleacă zilnic de al antrenamente plini de răni

Actualitate (Categoria articolului)

Sfidarea autorităților locale față de zeci de copii și sportivii care se antrenează pe terenul sintetic al Clubului Sportiv Câmpina, pare să nu se oprească.

Pe timpul verii zeci de copii și sportivi sunt nevoiți să se antreneze după lăsarea serii pe terenul sintetic de fotbal al Clubului Sportiv Câmpina. Din cauza căldurii antrenorii sunt nevoiți să mute antrenamentele de multe ori după ora 20:00, pe nocturnă. Nu doar că cei care doresc să închirieze terenul plătesc cel mai mare preț din județul Prahova, dar pe lângă prețurile piperate sunt atacați și de țânțari. Este cu siguranță o problemă care există de ani de zile, însă nimeni nu pare să fie interesat de rezolvarea acestei probleme.

Atât părinții cât și antrenorii susțin că au cerut în nenumărate rânduri autorităților locale să rezolve problema. Din păcate, deși s-ar fi putut rezolva totul foarte simplu, nimeni nu s-a arătat interesat intervină. Autoritățile locale nu ar fi trebuit decât să stropească regulat vegetația din jur și suprafața de joc a terenului cu insecticid care ar ține la depărtare țânțarii.

În lipsa dezinsecției, baza sportivă este invadată de zeci de țânțari, copii și sportivii care se antrenează sunt victime sigure. Nici măcăr substanțele farmaceutice nu fac față numărului mare de insecte. După un antrenament de aproximativ o oră, sportivii se întorc plini de muscături de țânțari. Un părinte care își urmărea copilul din tribune ne-a spus că situația nu este nouă și nimeni nu a luat vreodată în seamă plângerile acestora: "E așa de ani de zile… Sunt prea mulți țânțari, nici cu Autan, nici cu nimic nu scapi de ei. Ne-am plâns și noi părinții, au vorbit și domnii antrenori la Primărie, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă…"

 

Felix Precup