Se distribuie gratuit apă potabilă în Voila. Irina Nistor și PSD s-au mobilizat pentru câmpineni

Actualitate (Categoria articolului)

Situația prin care trece municipiul Câmpina în aceste zile este una care cere reacții imediate și mobilizare rapidă din partea tuturor celor care au posibilitatea și dorința de a o face. Fie că sunt autorități și au obligația să facă acest lucru, fie că sunt organizații politice sau ONG-uri, orice demers venit la momentul potrivit este unul care merită salutat.

În contextul evenimentelor din ultimele 24 ore, Irina Mihaela Nistor, candidatul PSD la funcția de Primar al municipiului Câmpina, și-a mobilizat colegii de partid și în dimineața zilei de sâmbătă a demarat o acțiune de amploare în cartierul Voila. Peste 3000 de litri de apă plată, în bidoane de 5 litri au fost distribuți de reprezentanții PSD Câmpina gospodăriilor din acest cartier câmpinean, cel mai afectat de problemele din ultimele zile.

Chiar dacă Hidro Prahova a început montarea de containere de apă în mai multe zone din municipiul Câmpina, acestea sunt destul de greu accesibile locuitorilor și creează un oarecare disconfort populației, mai ales în cartierul Voila. Astfel că demersul Irinei Nistor a fost primit cu bucurie de câmpineni, iar apa a fost distribuită cu rapiditate de echipele de voluntari. Acțiunea va continua, în măsura în care situația o va impune, iar remedierea problemei va întârzia.

Vă reamintim că în urma informațiilor furnizate de autorități, în municipiul Câmpina, apa de la robinet conține doi compuși chimici în concentrații care depășesc standardele de siguranță. Localnicii au fost sfătuiți în mod categoric să nu consume apa din rețeaua publică până când situația nu va fi remediată.

În aceste condiții, Hidro Prahova S.A. a dispus ca, în perioada 26 - 28 ianuarie 2024, să se efectueze igienizarea tuturor rezervoarelor și a stației de tratare Muscel - Voila, după care se va repeta analiza de apă de la ieșire stație pentru a se determina valorile parametrilor tetracloretena și tricloretena.