Tabăra PRO PASAJ din USR preia conducerea organizației locale din Câmpina

SEMNAL DE ALARMĂ (Categoria articolului)

 

Strategiile și combinațiile politice ce pregătesc un an electoral extrem de complicat, au început în forță. După ce anul trecut organizațiile locale ale unor partide reprezentate consistent în Consiliul Local au fost dizolvate de la Centru, fără prea multe explicații, doar pentru că în conducere nu aveau persoane care să armonizeze cu strategiile administrative actuale, începutul acestui an ne aduce ușor, ușor în prim plan, actorii ce vor juca în rolurile principale la alegerile locale din septembrie.

USR Câmpina a dat tonul, prin ședința Adunării Generale din 13 ianuarie, unde a fost ales noul președinte al organizației locale, nimeni altul decât cel mai recent membru al echipei PRO Pasaj din Consiliul Local... Valentin Crețu.

Actualul viceprimar, Liviu Dumitrache, un personaj incomod pentru planurile primarului de construire a Pasajului Subteran din Câmpina, a fost astfel scos din schemă, pentru viitoarele alegeri, fiind inclus pe lista potențialilor consilieri locali din noul mandat abia pe locul 5, un loc neeligibil conform calculelor reale.

Valentin Crețu devine astfel liderul USR-iștilor câmpineni și împreună cu Viorica Vane, ambii votanți ai posibilului Pasaj edillic, vor pune umărul, ca și în ultimii ani, la orice proiect administrativ local și găselniță comunitară va mai apărea în actualul mandat. Rămâne însă de văzut cum deciziile de partid și afinitățile din Consiliul Local vor afecta dorințele electoratului din Câmpina, care i-a votat pe aceștia în urmă cu trei ani, să le reprezinte interesele.

 

 

Funcția într-un partid nu este eternă, este trecătoare. Unii vin alții pleacă, așa este normal. Alegerile s-au desfășurat pe baza voturilor celor prezenți, pentru cei care s-au înscris să candideze. În ceea ce mă privește, nu au existat motive de a fi sancționat, însă votul  împotriva proiectului de realizare a pasajului subteran din Câmpina, dar și implicarea mea în strângerea de semnături, posibil să fi deranjat conducerea partidului. Urez noului președinte, pentru că membri biroului local sunt aceeași, să realizeze cu succes, tot ceea ce își propune!Liviu Dumitrescu, viceprimarul municipiului Câmpina

M. A. Dumbravă