La Telega s-a organizat, conform tradiției, Târgul de Toamnă. Nu au lipsit delicatesele culinare și muzica live. 

Actualitate (Categoria articolului)

 

De zeci de ani, în ziua când creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, la Telega se organizează Târgul Tradițional de Toamnă, un loc în care vizitatorii pot găsi o gamă variată de produse culinare și meșteșugărești tradiționale zonei.

Nici Ordonanța Austerității nu a putut sta în calea organizării celebrului târg de la Telega, iar organizatorii au încercat sā creeze un program cât mai atrăgător pentru vizitatori. 

Da, ca în fiecare an, la Telega s-au găsit de toate și probabil nu este câmpinean care să nu-și amintească cum părinții plecau la târg în Telega și se întorceau cu plasa plinä de bunătăți. 

Producătorii locali și-au înșirat pe tarabe toate delicatesele: pastramă, cârnați, brânzeturi de toate felurile, mezeluri, clătite, vinuri, țuică, ba chiar și berbecuți la proțap. Toate au atras pofticioșii care nu s-au zgârcit când a fost vorba de a cheltui ceva bani pe mâncare. Nu doar mâncarea a atras privirile vizitatorilor. La fel cum ne-am obișnuit la Telega se găsesc de toate chiar și cojoace din blană, covoare lucrate manual, unelte de meșteșugărit sau mături împletite. 

Nici muzica live nu a lipsit. Pentru a face atmosfera specifică unui târg, autoritățile au invitat în mare parte artiști de muzică populară. Astfel, pe scena din Breaza au urcat nume precum: Emilia Ghinescu, Laura Olteanu, Dana Dobre, Iulian Nicolescu, Adriana Deaconu, Daria Comșa, Florina și Alexandra Jinga, Ioana Miriam Stoian și trupa. Muzica câmpineană a fost și ea reprezentată de trupa Chondriax și Naomi Prie, care au susținut un concert de rock plin de energia caracteristică. 

 

Felix Precup

 

Foto: Ștefan Mușoiu