Sute de câmpineni au sărbătorit Ziua Națională la ceremonia solemnă de la monumentul Eroilor câmpineni din Războiul de Întregire. 

Actualitate (Categoria articolului)

 

Sute de câmpineni au ieșit în stradă vineri, 1 decembrie, să sărbătorească Ziua Națională așa cum se cuvine. 

Ceremonia a început cu clasicul moment de intonare a imnului național și un scurt serviciu religios oficiat de un sobor de preoți câmpineni. Au urmat apoi alocuțiunile oficialităților, prefectul județului Prahova Virgiliu Nanu dând citire mesajului de Ziua Națională transmis tuturor românilor de către premierul Marcel Ciolacu. 

Reprezentanții forțelor de ordine, oficialitățile, partidele politice, reprezentanți ai Spitalului Municipal Câmpina și ai Spitalului de Psihiatrie Voila, cadre militare în rezervă și în retragere, elevi și profesori de la toate școlile și liceele din Câmpina, dar și mai multe asociații din oraș au depus coroane la monumentul soldatului. 

Ceremonia s-a încheiat cu o scurtă paradă militară, din care au lipsit cu desăvârșire… militarii, spre deosebire de anul trecut, când mai multe cadre militare s-au alăturat paradei de la Câmpina. Au defilat prin fața participanților detașamente ale Jandarmilor, detașamente ale ISU Prahova, Poliția Municipală Câmpina, Poliția Locală și vehicule din dotarea acestora. După încheierea ceremoniei, Fanfara Centrului Cultural Județean s-a retras în aplauzele câmpinenilor.

 

Felix Precup