Semnal de Alarmă - Cine este Eugen Prună?

SEMNAL DE ALARMĂ (Categoria articolului)

 

Echipa de profesioniști în ale administrației publice locale câmpinene, transferată in corpore de la Ploiești cu Expresul de PNL, cuprinde și un personaj controversat, care a ținut ani de zile paginile presei pahovene.

Fostul ofițer SRI Eugen Prună, cunoscut publicului larg, cititor de presă județeană drept consilierul fostului primar al Ploieștiului, actualmente City Manager la Câmpina este fără doar și poate un "Supraviețuitor", dat fiind că după ce a fost scos la pensie forțat direct din Sectorul A al SRI, după ce firmele familiei sale au avut mai multe afaceri cu statul, trece ca prin brânză dintr-o primărie într-alta fără ca cineva să îi pună vreo piedică.

Eminența cenușie din spatele lui Adrian Dobre și implicit al primarului Câmpinei Alin Moldoveanu, este bineînțeles consilier personal, fără prea multă putere... pe hârtie.

După o simplă căutare în spațiul online, aflăm (evident pe surse) că la Primăria municipiului Câmpina există acest personaj mult mai important decât primarul și city managerul la un loc. Eugen Prună dovedește că nu există primărie unde să nu „rezolve el” lucrurile.

După cei patru ani petrecuți la Ploiești, când Adrian Dobre era primar, Eugen Prună a venit cu el la Câmpina, pentru ca împreună să îl „ajute” pe Alin Moldoveanu să fie și el primar...

Mandatul de patru ani de la Ploiești nu a fost unul discret, asa cum îi stă bine unui ofițer SRI, din contră, Prună a reușit să fie chiar mai strident decât primarul ales, el fiind de fapt cel care lua deciziile importante ale instituției, făcea numiri în funcții cheie, controla biroul juridic al instituției și își depășea cu mult atribuțiile de consilier al primarului.

Cum a plecat de la Ploiești pe același val cu Dobre, evident că a lăsat în urmă mai mult gunoi decât era în oraș în perioada în care firma de salubritate ploieșteană era în conflict cu administrația. De numele lui Prună pare că se leagă prejudicii de miliarde, trafic de influență, solicitări de foloase necuvenite, presiuni, demiteri, numiri și multe alte. Nimic însă, nu l-a zdruncinat și iată-l astăzi transferat în vacanță la Câmpina.

Oficial, nimeni nu știe care sunt atribuțiile lui Eugen Prună la Câmpina, dar dacă ne luăm după o declarație mai veche a lui Dobre, putem să concluzionăm că și la noi face același lucru:

„Un neavenit ar putea să creadă că domnul Prună nu face nimic, că doar plimbă hârtii şi urmăreşte cine intră în biroul city managerului sau cine vorbeşte cu presa. Ei bine, nimic mai fals! El se ocupă de relaţia cu mediul de afaceri, de organizarea unor evenimente şi, foarte important, de schimbarea becurilor din instituţie, un lucru crucial pentru derularea activităţii noastre în condiţii optime”, asta afirma Adrian Dobre, pe atunci primar al Ploieștiului după ce fostul ministru Cazanciuc spunea că un agent SRI a intrat în arhiva SIPA ca să schimbe un bec…

Revenind la oile noastre, sosirea la Câmpina a lui Eugen Prună, cel puțin pe hârtii că fizic nu prea l-a văzut cineva prin zonă, a făcut valuri din primul moment.

Un grup de angajați al grupului de firme Neptun – Soceram și familiile acestora, în total aproximativ 5000 de persoane, au adresat o scrisoare deschisă lui Eugen Prună prin care îi cereau acestuia să răspundă la mai multe întrebări…

La ele nu există răspunsuri nici în ziua de azi, cum nu există nici la cele privind scopul, atribuțiile sau interesle lui Eugen Prună la Câmpina, astfel că cea mai important dintre întrebările fără răspuns cu care rămânem ar fi …

Cine este de fapt Eugen Prună?

 

M.A. Dumbravă