Natura s-a dezlănțuit în Prahova. Drumuri blocate, străzi inundate și grindină. 

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

Mai multe zone din țară s-au aflat pe parcursul zilei de 7 mai sub cod galben de vreme severă. Între aceste zone s-a numărat și Județul Prahova, unde ploile abundente, descărcările electrice și grindina au creat probleme serioase în mai multe localități. 

În comuna Vâlcănești hazardul a început încă din prima zi de Paște, când o ploaie abundentă, ce a înregistrat în câteva minute o cantitate de apă ce deobicei se acumulează în două săptămâni, a transformat străzile comunei în râuri. 3 mașini au fost luate de viitură, iar grindina ce s-a revărsat peste străzile comunei a măsurat chiar și 10 cm. Apele Pârâului Sărat s-au retras după ceva vreme, însă au lăsat în urmă un adevărat dezastru. 

Nici Sinaia nu a scăpat de furia naturii. În celebra stațiune de pe Valea Prahovei a fost rupere de nori. A plouat atât de tare, încât străzile orașului au fost acoperite de un strat gros grindină și mai multe zone au fost inundate, îngreunând traficul de pe DN1. 

În Câmpina, din fericire, nu au fost incidente grave, însă după doar câteva minute de ploaie, străzile orașului s-au umplut de apă devenind greu practicabile.

Pentru câmpineni urmează 5 zile de ploi și temperaturi cuprinse între 18 și 21 de grade.

 

Felix Precup