CS Câmpina - Petrosport Ploiești 7-1. Precizările lui Claudiu Dumitrescu despre situația echipei.

Sport (Categoria articolului)

 

 

În urma celui mai recent articol publicat pe site-ul nostru, în care am încercat să prezentăm cum jocurile politice din Consiliul Local afectează echipa de fotbal de la CS Câmpina, opinia publică a interpretat articolul ca fiind îndreptat către jucători și staff-ul tehnic, chiar dacă intenția nu a fost niciodată aceea de a contesta sportivii sau antrenorii. Ca în orice subiect de interes, cel mai în măsură să clarifice aceste aspecte este chiar antrenorul principal Claudiu Dumitrescu, persoană direct implicată în activitatea echipei. Mai jos prezentăm ce a spus antrenorul despre subiectele pe care le-am abordat în articolul precedent.

 

Atmosfera de la echipă este bună, există o relație bazată pe respect și profesionalism între jucători și staff-ul tehnic.

Primul aspect pe care Claudiu Dumitrescu a dorit să îl clarifice este că atmosfera din vestiarul echipei este una bună, nu există tensiuni între jucători, cei doi antrenori Claudiu Dumitrescu și Mugurel Dedu punând accent pe disciplină la antrenamente. Întâmplarea pe care am prezentat-o noi este considerată normală de Claudiu Dumitrescu, în contextul unui joc mai nereușit, însă toate aceste mici neînțelegeri se discută după meci împreună cu toată echipa și ulterior se încearcă îndreptarea greșelilor și consolidarea relațiilor de joc la fiecare antrenament.

 

Echipa de fotbal nu are cel mai mare buget din cadrul clubului.

În urma ședinței convocate de consilierul local Cosmin Raț în, care s-a discutat restructurarea regimului de funcționare a Clubului Sportiv, s-a creat o impresie falsă cum că echipa de seniori ar beneficia de cel mai mare buget din cadrul clubului. Claudiu Dumitrescu a ținut să menționeze că în realitate, bugetul echipei nu este mai mare decât a altor secții, acesta suferind reduceri majore după inițiativa altui consilier local POL, lui Liviu Briciu. Bugetul actual al echipei este, din păcate, mai mic chiar și față de bugetele altor echipei din Liga A Prahova, precum CSO Băicoi, CSO Teleajenul Vălenii de Munte sau CSO Boldești-Scăeni, echipe care sunt de asemenea susținute de autoritățile locale. De altfel, salariile jucătorilor de la CS Câmpina sunt mult sub nivelul salarial ale echipelor cu pretenții din vârful clasamentului Ligii A Prahova. Spre exemplu, la unele echipe există și salarii de 3600 de lei pe lună, sumă care la CS Câmpina nici nu poate fi pusă în discuție momentan.

 

Rezultatele slabe din ultimele meciuri vin în urma mai multor probleme cu lotul.

CS Câmpina a fost urmărită de ghinion în prima parte a acestui sezon, mulți dintre jucătorii de bază accidentându-se, unii dintre ei jucând și în prezent fără a fi refăcuți 100%. În acest context antrenorul câmpinenilor a precizat că a încercat să construiască înainte de începerea acestui sezon un lot cât mai bun cu bugetul pe care l-a avut la dispoziție. Claudiu Dumitrescu consideră că fără accidentari echipa s-ar fi putut bate la primele locuri în acest moment.

 

CS Câmpina a dat semne de revenire cu o victorie clară împotriva celor de la Petrosport.

Vineri, 17 noiembrie, CS Câmpina a întâlnit pe teren propriu formația Petrosport Ploiești pe care a învins-o cu un categoric 7-1. “Echipa este în revenir. Am identificat problemele echipei, știu și cum să le rezolv, o să încerc să le rezolv în retur… O să vedeți că în retur echipa o să arate mult mai bine”, a declarat Claudiu Dumitrescu după meciul cu Petrosport.

 

Claudiu Dumitrescu a dat și lămuriri legate de obiectivele echipei.

În mai multe rânduri, consilierul local Cosmin Raț a afirmat că nu vede un obiectiv clar la echipa de seniori și pe acest subiect Claudiu Dumitrescu a răspuns simplu și la obiect: “Să ne stabilească ei (consilierii locali) obiectivele și atunci vom putea construi un buget în funcție de obiectivul propus . Noi, în momentul de față încercăm să construim o echipă cât mai puternică și să promovăm cât mai mulți tineri”

CS Câmpina va juca ultimul meci în deplasare weekendul viitor în compania formației CSO Teleajenul Vălenii de Munte, echipă ce și-a anunțat încă de la începutul sezonului intenția de a promova în Liga a 3-a. Până la meciul de sâmbătă Cosmin Raț va prezenta Consiliului Local proiectul legat de reorganizarea Clubului Sportiv Câmpina în forma finală. Marți, în fața celorlalți membrii ai Consiliului Local, va fi o ocazie bună de a vedea câți dintre aleșii locali sunt cu adevărat interesați de dezvoltarea sănătoasă și corectă a Clubului Sportiv.

 

 

Felix Precup