Dr. Cristina Popa ajută nou-născuții din Câmpina să pășească în viață sănătoși

25' (Categoria articolului)

Invitata emisiunii 25’ de astăzi ajută nou-născuții din Câmpina și din împrejurimi să pășească în viață sănătoși, gata să exploreze lumea minunată a copilăriei.

Cristina Popa este medic coordonator al Compartimentului de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, unde, chiar dacă profesează de o perioadă scurtă de timp, a reușit să își pună deja amprenta asupra locului. Pandemia a adus-o pe Cristina Popa la Câmpina, când din nevoie de personal, a fost repartizată la spitalul din municipiul nostru. Aici, după cum ne spune chiar ea, a descoperit oameni extraordinari, dornici să se dedice pacienților, cu care a pornit rapid la treabă, cunoscut fiind faptul că în medicină orice minut contează. Pas cu pas, alături și specialiștii de aici, a început modernizarea compartimentului de Neonatologie. În prezent cu ajutorul colegilor săi a reușit să doteze compartimentul cu echipamente și aparatură performantă, la standarde internaționale, astfel ca orice nou-născut să se bucure de toate condițiile necesare unei dezvoltări sănătoase. 

Gândurile de viitor ale Cristinei Popa se îndreaptă, evident, tot spre Spitalul Municipal Câmpina. Cristina Popa speră ca în curând să poată înființa alături de colegii ei și un sistem prin care mămicile să poată avea nou-născuții direct în salon, iar cadrele medicale să ajute doar la îngrijirile de rutină.