25' cu Ovidiu Mihăilescu

25' (Categoria articolului)

 

Despre invitatul de astăzi al emisiunii 25’ am putea spune că este doar un artist, însă omul Ovidiu Mihăilescu ascunde mult mai multe.

Ovidiu Mihăilescu s-a născut la Câmpina, pe 11 mai 1962 și în 1987 a absolvit Facultatea de Transporturi, lucrând apoi mai mulți ani ca inginer de transporturi. A lucrat și în radio, la Radio3Net, unde timp de 5 ani a prezentat emisiunea FolkWeb.

Pe lângă pasiunea pentru folk, care l-a făcut cunoscut în toată țara, Ovidiu Mihăilescu este și scriitor și compozitor.

Cântă la chitară de la 17 ani și ascultând melodiile marilor folkișiti Mircea Baniciu și Valeriu Sterian se îndrăgostește de acest gen muzical. Din 1984 se alătură echipei de folkiști al Cenaclului Vouă, unde se aflau deja nume precum Eugen Baboi, Raul Cârstea, Dan Caramihai, Puiu Crețu, Teddy Tudoroiu, alături de care participă la peste 300 de spectacole în țară.

În 2004 a lansat primul său volum de poezii "Aici sunt anii dumneavoastră…" iar în 2007 de primul său album: Cowboy-ul Nelu.

În prezent Ovidiu Mihăilescu are 7 cărți publicate și 10 albume lansate, dintre cele mai cunoscute albume sunt Cowboy-ul Nelu, Cipilica, Parlamescu, Toamna Brun, sau Ars de zăpezi.

Vă invităm să urmăriți interviul realizat cu Ovidiu Mihăilescu, la emisiunea 25’.