25' cu Mircea Teculescu

25' (Categoria articolului)

Deși este originar din Ploiești, invitatul de astăzi al emisiunii noastre s-a îndrăgostit iremediabil de Câmpina și într-o bună zi a decis să se mute definitiv aici. Astăzi, la 25 aflăm cine este Mircea Teculescu.

 

După o vizită pe actualul Bulevard al Culturii, Mircea Teculescu a fost impresionat de peisajele și de aerul curat al orașului Câmpina, loc din care nu a mai plecat din anul 1985. Când a răspuns pentru o revistă culturală la o întrebare legată de o perioadă istorică a orașului Câmpina, în care și-ar fi dorit să trăiască, Mircea Teculescu a ales fără ezitare perioada în care Nicolae Grigorescu sau Bogdan Petriceicu Hasdeu au trăit la Câmpina, două genii de la care Mircea Teculescu crede ca ar fi avut multe de învățat.

Poetul Mircea Teculescu se inspiră în lucrările sale din realitate. Remarcabilă este una dintre poeziile sale, "Măști pe fețe", din anul 2017, în care mai mult sau mai puțin întâmplător, parcă a prefazat pandemia.

 

Realitatea este cea care îl inspiră pe Mircea Teculescu și este foarte conștient de fiecare lucru care îl înconjoară. La cei 61 ani pe care îi are și zeci de poezii publicate, Mircea Teculescu speră să își poată continua creația artistică pentru cât mai mult timp și să lase orașului Câmpina o zestre cultură bogată.