Partidul Câmpina Curată trage un SEMNAL DE ALARMĂ cu privire la posibilitea vicierii alegerilor din 9 iunie.

SEMNAL DE ALARMĂ (Categoria articolului)

 

 

 

În cadrul unei conferințe de presă, susținută marți, 04.06.2024 la sediul Partidului Câmpina Curată, președintele Rudolf Leica, alături de candidații la Consiliul Local, Adina Gârbăcică și viceprimarul Liviu Dumitrache, au tras un SEMNAL DE ALARMĂ cu privire la mai multe nereguli ce se pare vor fi săvârșite în ziua alegerilor din 9 iunie.

Conform informațiilor furnizate, un număr de aproximativ 5000 de persoane, din alte localități, dar cu domiciliul sau reședința în Câmpina, dobândite în ultimii 3 ani, la adrese comune, vor vota la secțiile din municipiul nostru.

În acest sens, reprezentanții Partidului Câmpina Curată au făcut mai multe adrese organelor abilitate pentru a lua măsurile corespunzătoare.

Un alt subiect abordat în conferința de presă se referă la faptul că, în mod suspect, mai mulți președinți de secții de votare din Câmpina, au fost înlocuiți după mai multe tentative și presiuni, de alte persoane din afara municipiului nostru.

În încheiere, Rudolf Leica a adresat mai multe întrebări, aparent retorice, actualului primar al municipiului Câmpina, care fac cumva o sinteză a tuturor luărilor de poziție avute de Partidul Câmpina Curată de-a lungul timpului, față de lipsa de transparență și acțiunile împotriva voinței generale a locuitorilor orașului nostru, avute de primarul în funcție.

 

Redăm integral textul comunicatului de Presă al Partidului Câmpina Curată

COD MANDATAR 21240017

COMUNICAT DE PRESĂ

În urma informațiilor date publicitații de Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la numarul alegătorilor înscrisi în listele electorale permanente, se constată că acesta este mai mare decât numarul locuitorilor Municipiului Câmpina stabilit prin recensamântul populației la 31 decembrie 2021.

Deasemena, în spatiul public au aparut informații conform cărora în anul 2020, an electoral, numarul persoanelor care și-au stabilit domiciliul sau reședinta în Municipiul Câmpina a fost de 13.660 persoane, dublu față de media anuală înainte și după această dată, care a fost constant de aproximativ 7.000 persoane. Între cele 13.660 persoane care și-au stabilit domiciliul, un numar mare de persoane cu varste peste 18 ani au obtinut pentru prima dată cărți de identitate. Sunt informații că aproximativ 5.000 de persoane care locuiesc efectiv în localități din judetul Prahova (Șotrile, Florești, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Calinești, Măgureni, Cocoraștii Caplii, Băicoi, Ploiești, Plopeni), dar și în alte judete cum ar fi Hunedoara, Harghita, Covasna, Mureș) și-au stabilit domiciliul/reședința în Municipiul Câmpina, în perioada 2020-2024.

Având în vedere aceste informații care au dat naștere unor suspiciuni cu privire la modul în care anumite persoane au obținut domiciliul/reședința în Municipiul Câmpina, după ce am solicitat și primit de la Primaria Câmpina listele electorale permanente, experții noștri au analizat numarul de persoane înscrise în aceste liste și domiciliate la anumite adrese.

Rezultatele acestei analize sunt de natură să determine suspiciuni rezonabile că procesul electoral și rezultatul votului la alegerile locale din data de 9 iunie vor fi viciate, prin faptul că, un numar mare de persoane cu domiciliul în Municipiul Câmpina, dar care nu au locuit efectiv niciodată în această localitate, vor veni/vor fi aduse să voteze aici, legal (este posibil ca unele persoane să fi fost aduse deja în Câmpina).

Astfel, acolo unde am constatat că la aceeași adresă, locuiesc mai mult de 8 persoane, am procedat și la vizualizarea exterioară a cladirilor respective, majoritatea dintre acestea fiind improprii locuirii unui numar mare de persoane. Adresele și numarul de persoane cu domiciliul în cladirile respective sunt localizate pe strazile:

1.    Strada 1 Decembrie 1918

2.    Strada 24 Ianuarie

3.    Strada A.I. Cuza

4.    Aleea Alunului

5.    Aleea Arcașului

6.    Aleea Islaz

7.    Aleea Panduri

8.    Aleea Scărișoara

9.    Aleea Vănatori

10. Strada Ana Ipătescu

11. Strada Avram Iancu

12. Strada B.P. Hașdeu

13. Bulevardul Carol I

14. Bulevardul Culturii

15. Strada Beiuș

16. Strada Bobâlna

17. Strada Bucea

18. Strada Calea Doftanei

19. Strada Câmpului

20. Strada Cărămisari

21. Strada Dr. Ctin Istrati

22. Strada Toma Ionescu

23. Strada Dr. Victor Babeș

24. Strada Ecaterina Teodoroiu

25. Strada Fabricii

26. Strada Griviței

27. Strada În Luncă

28. Strada Independenței

29. Strada Ion Creanga

30. Strada Lacul Peștelui

31. Strada Lt. Col. Erou Oprescu Adrian

32. Strada Maramureș

33. Strada Mihail Kogălniceanu

34. Strada Milcovului

35. Strada Mioriței

36. Strada Muncii

37. Strada Năsăud

38. Strada Oborului

39. Strada Orizontului

40. Strada Păcuri

41. Strada Pădurii

42. Strada Petru Rareș

43. Strada Plaiului

44. Strada Popa Șapcă

45. Strada Prundului

46. Strada Rahovei

47. Strada Redutei

48. Strada Rezervoarelor

49. Strada Sg. Maj. Erou Grigore Nicolae

50. Strada Zorilor

51. Strada Simion Bărnuțiu

52. Strada Târnava Mare

53. Strada Târnava Mica

54. Strada Târgu Mureș

55. Strada Tineretului

56. Strada Trandafirilor

57. Strada Voila

58. Strada Zorilor

Un exemplu elocvent este o garsonieră în suprafață de 10 mp în care au domiciliul 9 persoane, situata pe str. Milvcovului, nr.1, ap 66.

 

Noi nu avem nici dreptul și nici mijloacele necesare să ne substituim autorităților statului cu atribuții de verificare și constatare a respectării prevederilor legale în această situatie, dar datele pe care vi le-am prezentat sunt de natură să dea naștere unor bănuieli legitime și suspiciuni rezonabile. De aceea am transmis o sesizare oficiala autorităților statului cu atribuții în acest domeniu:

POLITIA ROMANA

În atenția Domnului Inspector General Benone-Marian MATEI

INSPECTORATUL JUDETEAN DE POLITIE PRAHOVA

          În atenția Domnului Comisar Șef Marius MIHAI – Șeful IJP Prahova

POLIȚIA MUNICIPIULUI CÂMPINA

În atenția Domnului Comisar Șef Alexandru Gabriel VASILE

 

Și în atenția

Domnului Marcel CIOLACU- PRIM MINISTRUL ROMÂNIEI

Domnului Cătălin PREDOIU- MINISTRUL AFACERILOR INTERNE

Domnului Bogdan DESPESCU-SECRETAR DE STAT MAI

Domnului Toni GREBLĂ –PREȘEDINTE AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ

Domnului Vasile BICU-PREȘEDINTE BIROUL ELECTORAL CENTRAL

Domnului Emil DRAGANESCU –PREFECT PREFECTURA PRAHOVA

Doamnei Kathleen KAVALEC AMBASADOR AL STATELOR UNITE ALE AMERICII

Am solicitat astfel, instituțiilor statului să cerceteze cu celeritate și să stabileasca dacă persoanele care și-au stabilit domiciliul în perioada menționată, au făcut acest lucru din motive obiective, în mod voluntar sau dacă li s-a sugerat/cerut acest lucru de către anumite persoane în schimbul unor foloase materiale necuvenite, cine le-a indicat persoanele dispuse să le ia în spațiu locativ și în ce scop, iar în funcție de cele constatatate să adopte măsurile ce se vor impune.

După cum știți, în data de 20 mai, AEP a desemnat președinții și locțiitorii secțiilor de votare.

În cursul săptămânii trecute au apărut în spațiul public informații conform cărora mai mulți președinți și locțiitori ai secțiilor de votare au renunțat la aceste funcții, dar și “știri pe surse” conform cărora asupra unora dintre “demisionari” s-ar fi făcut presiuni în acest sens de catre anumite persoane, salariați ai primăriei.

Conform datelor publicate de AEP, în 10 secții de votare din cele 23 existente au fost înlocuiți președinții sau locțiitorii sau chiar ambele persoane.

S-a ajuns astfel la situația în care, daca la prima tragere la sorți, toate persoanele desemnate președinți și locțiitori ai birourilor secțiilor de votare erau din Câmpina, ulterior după alte doua, trei sau chiar patru trageri la sorți, au fost înlocuite de persoane din Ploiesti, Breaza, Comarnic, Ariceștii Rahtivani, Filipeștii de Târg, Lipănești.

La secția 180-Voila pentru locțiitor s-a ajuns la a patra desemnare - persoană din comuna Lipănești

La secția 172 Slobozia situația este similară. Aici s-a înlocuit președintele secției de votare după 3 trageri la sorți, cu o țdin Breaza, iar vicepreședintele după a patra extragere, cu o persoană din Ploiești.

La secția 160 a fost înlocuit președintele la a treia extragere, cu o persoană din Breaza;

La secția 164 a fost înlocuit președintele la a doua extragere cu o persoană din Ariceștii Rahtivani;

La secția 165 a fost înlocuit președintele la a treia extragere cu o persoană din Ploiesti;

La secția 175 a fost înlocuit președintele la a doua extragere;

La secția 176 a fost înlocuit președintele la a treia extragere cu o persoană din Filipeștii de Târg;

La secția 178 a fost înlocuit președintele dupa patru extrageri cu o persoană din Ploiesti;

La sectile 166,169, au fost înlocuiți locțiitorii după două extrageri cu persoane din Comarnic, respectiv din Breaza.

Partidul Câmpina Curată nu are reprezentanti în sectile de votare, dar candidații noștri pentru Consiliul Local vor fi prezenți pe tot parcursul zilei de dumnică in sectile de votare și vor sesiza orice abatere constatată în procesul de votare.

Atragem atenția tuturor membrilor birourilor secțiilor de votare să își îndeplinească atribuțiile conferite cu profesionalism și fără partinire. Știm că ziua de duminică va fi o zi lungă, obositoare, dar nimeni nu trebuie să aibă acest lucru ca scuză.

Noi, Partidul Câmpina Curată credem în transparență. Știm ca domnul primar nu îndragește transparența și dialogul cu cetățenii, dar pentru că suntem în campanie electorală și pentru că funcția publică în care a fost ales, il obligă, îi cerem edilului nostru, în mod public, să raspundă la întrebările rămase fără raspuns de prea mult timp.

  

Domnule Primar,

1) Având în vedere că serviciul de stare civilă este în subordinea dumneavoastră, ați avut curiozitatea să solicitați verificarea celor semnalate, respectiv de ce în anul 2020 numarul persoanelor care și-au stabilit domiciliul în oras a fost de 13.660 dublu fata de media celorlalti ani?

2) Care este situația reală la adresele unde au domiciliu permanent sau temporar persoane într-un numar mult mai mare decat permite legea, așa cum s-a sesizat în presă și cine manipulează aceste persoane?

3) Deși la finalul anului 2023 Primaria a avut în conturi peste 20 milioane de lei, de ce nu ați finalizat la termen lucrările finanțate din fonduri europene și ați creat astfel o gaură de 14 milioane de lei în bugetul orașului?

4) În bugetul de venituri și cheltuieli, la capitolul IV SUBVENȚII, pag 4, apar FONDURI DIN ÎMPRUMUT RAMBURSABIL ÎN VALOARE DE 25 MILIOANE LEI. De ce mințiți câmpinenii că dumneavoastră nu îi veți îndatora prin credite? Sau dumneavoastră nu întelegeți că ÎMPRUMUT RAMBURSABIL = CREDIT?

5) De ce nu ați ținut seama de părerea celor 7000 de câmpineni care au semnat petiția ANTIPASAJ și ați emis autorizațiile de construire pentru pasaj fără să aveți bani prevăzuți în buget?

6) Care este valoarea studiilor de fesabilitate, plătită de Primarie în ultimii 3 ani?

7) De ce nu faceți publice numele firmelor/persoanelor care au sponsorizat Primaria în toamna anului trecut, pentru organizarea Festivalului artelor și sporturilor și Au aceste firme/persoane legaturi comerciale cu instituția publică pe care o conduceți?

8) De ce nu ați demarat expropierea Turnului inclinat?

9) Care este stadiul ecologizării batalelor care au aparținut fostei Rafinării, achizitionate de o firma din Breaza cu 3 euro? Este doar o “întâmplare” că firma respectivă are sediul în Breaza, pe aceeași stradă unde domiciliază fratele domnului colonel Prună, consilierul dumneavoastră?

10) De ce nu apar în declarația dumneavoastră de avere cei 900 000 euro încasati pe doua terenuri forestiere în suprafață de 5 ha?

11) Câte mașini de epocă dețineți și cât au costat acestea?

12) Este adevarat că locuiți în castelul de la Poiana Câmpina, copie “infidelă” a castelului Iulia Hașdeu și de ce nici acesta nu apare în declarația dumneavoastră de avere?

13) Din respect pentru câmpineni de ce nu vă faceți public CV-ul? La ce vârstă ați luat bacalaureatul și unde?

14) Ați fost recomandat de Baronul Iulian Dumitrescu “Lamborghini” pentru înscrierea la Colegiul National de Aparare și ce va califica să ajungeți la o asemenea instituție de învățământ?

15) Folosiți grupuri de cetățeni pentru a răspândi dezinformări prin tactici ale vechii Securități?

 

 

Partidul Câmpina Curată

COD MANDATAR 21240017