Mihai Neagu și impresionanta sa colecție de machete Mercedes

25' (Categoria articolului)

Invitatul acestei ediții a emisiunii 25’ a reușit să își transforme pasiunea în artă, fiind un mare colecționar de machete. Colecția sa impresionantă a devenit legendară, iar noi aflăm astăzi povestea lui Mihai Neagu.

 

La o primă vedere locul în care Mihai Neagu își desfășoară activitatea nu pare cu nimic diferit de alte locuințe, însă de îndată ce trecem de ușa atelierul său intrăm într-un loc special, al creației și al măestriei. Într-un loc dotat cu toată aparatura necesară, Mihai Neagu lucrează la modele de trailere care urmează să fie livrate în toată lumea.

Există și locul pe care Mihai Neagu îl consideră “un altar”, locul în care acesta își păstrează colecția de machete Mercedes, pe care le colecționează încă din copilărie. Aranjată cu mare grijă, într-o cameră cochetă, în colecție nu se găsesc doar machetele celebrelor mașini, ci și diferite figurine ce reprezintă diferite personaje istorice ce fac legătura cu modele de Mercedes din colecția sa. Putem considera chiar, că odată ce am vizitat colecția lui Mihai Neagu, am putut arunca o privire la istoria mașinilor Mercedes.

De profesie arhitect, Mihai Neagu admite că activitățile sale de zi cu zi îi ocupă mult din timpul liber, dar speră că pe viitor va dispune de mai mult timp liber ca să se bucure de pasiunea sa și de colecția sa.