CS Câmpina a câștigat Cupa 24 Ianuarie la handbal feminin.

Sport (Categoria articolului)

 

După o zi plină de handbal pe parchetul din Sala de Sport a Colegiului Național Nicolae Grigorescu, echipa antrenată de Dan Vasile a avut cel mai bun bilanț în urma celor 3 meciuri disputate și prin urmare a câștigat Cupa 24 Ianuarie.

 

CS Câmpina 3 victorii din 3 meciuri

Deși au avut parte de meciuri echilibrate, tinerele sportive din Câmpina au reușit să termine învingătoare, de fiecare dată. Cel mai greu meci a fost împotriva celor din Odorheiul Secuiesc, de altfel meciul care avea să stabilească și câștigătoarea competiției. Chiar dacă sportivele din Câmpina au condus cu o diferență de 4 goluri la pauză, Szejke Odorheiul Secuiesc, a izbutit în partea secundă, chiar să treacă în avantaj. Însă după un final de meci palpitant, decis în ultimele minute, CS Cmpina s-a impus la două goluri diferență (23-21).

În celelalte meciuri ale competiției CS Câmpina a învins pe ACS Lucian Bute Galați cu 29-24 și pe Rapid București cu scorul de 17-15.

 

Din păcate o bilă neagră pentru susținătorii câmpineni

"Haideți să nu mai huiduim până la urmă un copil care a venit la Câmpina să joace handbal", s-a transmis publicului de către organizatori. Desigur înțelegem cu toții cum o competiție sportivă, mai ales când ești implicat emoțional, poate duce la momente tensionate, dar nu asta a fost însă problema… După cum ar fi anticipat mulți, echipa din Odorheiul Secuiesc a avut multe nume ungurești în echipă, iar implicit jucătorii și antrenorii comunicau între ei în limba maghiară, lucru care fără vreun motiv întemeiat i-a "iritat" pe fanii câmpineni aflați pe margine. Din păcate după mulți ani, deși românii conviețuiesc fără probleme cu alte minorități mult mai puțin apropiate de cultura și tradiția românească, au rămas cu această antipatie pentru cei ai minorităților ungare… Noi putem să vă asigurăm că atât jucătoarele cât și staff-ul celor de la Szejke Odorheiul Secuiesc s-au comportat exemplar și au onorat cu respect competiția la care au participat. Nu trebuie, așadar să acordăm mai multă atenție acestor incidente minore, deoarece Cupa 24 Ianuarie a fost o competiție reușită

 

Rezultatele Complete ale Cupei 24 Ianuarie:

 

CS Câmpina - ACS Lucian Bute Galați 29-24

Rapid București - Szejke Odorheiu Secuiesc 13-14

Szejke Odorheiu Secuiesc - ACS Lucian Bute Galați 11-12

CS Câmpina - Rapid București 17-15

CS Câmpina - Szejke Odorheiu Secuiesc 23-21

ACS Lucian Bute Galați - Rapid București 26-16

 

Clasament Final Cupa 24 Ianuarie:

1.    CS Câmpina - 6 puncte

2.    ACS Lucian Bute Galați - 4 puncte

3.    Szejke Odorheiul Secuiesc - 2 puncte

4.    Rapid București - 0 puncte

 

 

Felix Precup