Frustrarea șoferilor de pe DN1 nu ia sfârșit. Lucrările de la Bănești departe de a fi terminate.

Actualitate (Categoria articolului)

După aproape două luni de la demararea lucrărilor de reabilitare a podului de la Bănești, frustrarea șoferilor a atins cote maxime.

Conform estimărilor inițiale, restricțiile de circulație ar fi trebuit să se incheie astăzi, 30 iunie, urmând ca ele să fi reluate, în luna septembrie, când lucrările se vor fi mutat pe celălalt sens. Cum toate lucrurile merg perfect pe hârtie, practica a contrazis și de data aceasta pixul... Lucrările pe sensul de mers către Brașov nu s-au încheiat, iar cozile sunt interminabile la anumite ore.

Perioada concediilor a început iar oamenii ajung să stea în trafic, pe DN1 și cinci ore, la peste 30 grade. Și asta pentru că autoritățile nu au fost în stare să stabilească cu constructorul un program de lucru noaptea sau în weekend-uri.

În timpul săptămânii, după ora 17.00 și în week-end nu vezi un muncitor pe șantier, în schimb când traficul este mai intens, apare și hărnicia... doar, doar văd oamenii că se lucrează înainte de alegeri.

 

Bătaia de joc la adresa șoferilor de pe DN1 va continua cu siguranță și în lunile următoare, pentru că... așa suntem noi obișnuiți.

 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat lucrările de reabilitare a Podului de la Bănești în data de 8 mai 2023 și  traficul rutier în zonă a fost restricționat. Astfel, circulația autovehiculelor a fost deviată pe benzile de pe sensul opus, către Brașov, între km 88+970 – 89+400.