Câmpinenii s-au prins în Hora Unirii alături de autoritățile locale în Parcul Regele Mihai I  

Actualitate (Categoria articolului)

 

Conform tradiției, în centrul municipiului, câmpinenii s-au adunat pentru a celebra Unirea Principatelor Române, cunoscută în popor drept „Mica Unire”.

Prezenți în număr mare, locuitorii s-au bucurat și de un program artistic divers, care a inclus momente coregrafice, muzică, dar și o scurtă lecție de istorie.

Evenimentul a început cu intonarea Imnului Național al României de către Livia Pisăliță, după care au urmat discursurile autorităților. Primarul Irina Nistor, care s-a declarat onorată că municipiul Câmpina se bucură de o asemenea voce precum a Liviei Pisăliță, a transmis un mesaj emoționant câmpinenilor și românilor de pretutindeni. Discursul acesteia a fost urmat de cel al profesorului Marcel Vlădescu, de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”, care a oferit participanților o incursiune în domnia lui Alexandru Ioan Cuza și a evidențiat importanța Unirii Principatelor Române.

Lecția de istorie a fost urmată de momente artistice susținute de artiștii locali. Pe scenă au urcat Ansamblul vocal-instrumental „Celesta”, Grupul „Mugurași de Primăvară” al Clubului Copiilor și Ansamblul „Ghiocelul” al Casei de Cultură, încântând publicul cu prestațiile lor.

Festivitățile dedicate acestei sărbători de o deosebită importanță pentru poporul român s-au încheiat cu Hora Unirii, în care câmpinenii și-au dat mână cu mână alături de oficialitățile locale.

Din partea autorităților locale, la ceremonie au participat: primarul municipiului Câmpina, Irina Nistor, viceprimarul Livia Lupu, administratorul public Adina Gârbăcică, precum și consilierii locali Valentin Crețu, Andrei Istrate, Ionuț Rădulescu și Nicolae Moisescu.

 

Felix Precup