🔴COD ROȘU METEO🔴

Actualitate (Categoria articolului)

🔴COD ROȘU METEO🔴

 

⚠️Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare 𝐂𝐨𝐝 𝐑𝐨𝐬̦𝐮 averse torențiale care vor acumula peste 40- m50 l/mp, local chiar 50 - 60 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină. Sunt vizate următoarele localități: Câmpina, Breaza, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Brebu, Florești, Telega, Măgureni, Bănești, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus.

‼️ A fost emisă o avertizare RO- Alert pentru localitățile vizate.

 

𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐢𝐭̦𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐢𝐧𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul Prahova, în ultimele ore, pompierii militari prahoveni au fost solicitați să intervină în următoarele situații:

În localitatea Comarnic, pentru evacuarea apei din subsolul și curtea unei locuințe (intervine o autospecială de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Comarnic. Intervenția este in derulare.

În municipiul Câmpina, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpina cu o autospecială de stingere). Intervenția este finalizată.

În comuna Cornu, sat Cornu de Jos s-a acționat pentru evacuarea apei din subsolul unei pensiuni, intervenția fiind finalizată în acest moment (a intervenit o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpina).

În localitatea Poiana Câmpina se intervine pentru evacuarea apei din clădirea sediului CFR (intervine o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpina).

În comuna Gornet Cricov, sat Țărculești, s-a intervenit pentru degajarea unei porțiuni de copac căzută pe acoperișul unei case. Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale. Au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Urlați cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. Intervenția este finalizată.

În localitatea Telega pompierii sunt prezenți pentru a interveni în cazul în care intervin probleme deosebite. Localnicii sunt sfătuiți de către pompieri să se adăpostească în Căminul Cultural din localitate, dacă sunt surprinși de apa de pe carosabil și nu pot ajunge la locuințe. În această dimineață s-a intervenit pentru degajarea apei de pe carosabil în comuna Telega, DJ 100, pentru evacuarea apei dintr-un subsol al unei locuințe din Bănești (strada Urletei) și pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie din localitatea Telega.

 

𝐑𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆𝐫𝐢

🔴Evitați deplasările pe durata avertizării meteorologice.

🔴În situația manifestării vântului puternic, întrerupeți orice activitate desfășurată în aer liber și adăpostiți-vă în imobile sau spaţii închise, care să vă asigure protecţia;

🔴 Dacă este necesară evacuarea, mergi imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi.

🔴Dacă ai fost surprins de viitură, urca în părţile de sus ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare.

🔴În cazul în care mai ai timp, mută obiectele importante la etajele superioare ale locuinței.

🔴Decuplează întrerupătorul general de energie electrică. Scoate aparatele electrice din priză.

🔴Nu atinge echipamentele electrice dacă ești ud ori stai în apă.

🔴Întrerupe instalaţiile de alimentare cu apă şi gaze.

🔴Încuie uşile casei şi protejează ferestrele pentru a nu fi sparte de vânturi puternice, de curenţii de apă sau de obiectele duse de curenţii de apă.

🔴Evacuează animalele şi bunurile de valoare în locuri sigure (de refugiu), dinainte stabilite.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei www.fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.