O invitație la o discuție civilizată despre restructurarea CS Câmpina a dus la discuții contradictorii și certuri între participanți.

Sport (Categoria articolului)

 

Consilierul local POL, Cosmin Raț a invitat la o dezbatere despre o potențială restructurare a CS Câmpina atât consilierii locali, cât și oameni de sport din Câmpina. Din păcate, participarea scăzută la această discuție arată din nou lipsa de interes pentru sport din partea autorităților locale. Au participat doar 8 persoane dintre care doar 4 consilieri locali. Nici primarul Alin Moldoveanu nu s-a arătat interesat de sportul câmpinean, spre deosebire de luna septembrie când era prezent la toate evenimentele sportive din cadrul Festivalului Câmpina Artelor și Sporturilor.

În esență demersul lui Cosmin Raț nu este unul tocmai rău. Prin propunerile sale încearcă să aducă Clubul Sportiv Câmpina spre o normalitate în care politicienii să fie incluși cât mai puțin în deciziile administrative și să atragă posibili oameni cu bani care să investească în secțiile clubului.

Nu a durat mult până când discuțiile au degenerat, într-o contra argumentație aprinsă între Liviu Briciu și președintele Clubului Sportiv, Adrian Stoican. Liviu Briciu l-a acuzat pe președintele clubului de tot felul de probleme, pe care acesta le-ar fi descoperit la baza sportivă de la căminele Petrol, și care în opinia consilierului local ar fi din vina președintelui Stoican. De altfel putem să ne aducem aminte că tot Liviu Briciu a fost cel care a avut, în urmă cu doar câteva luni, propunerea de a reduce bugetul echipei de fotbal seniori chiar în timpul sezonului, când echipa avea o bună șansă de a promova. Probabil mulți și-au dat seama că Liviu Briciu nu este un mare fan al sportului, chiar dacă face parte din consiliul director al CS Câmpina. Liviu Briciu a părăsit la un moment dat sala, dar contrele tensionate au continuat, în special pe tema bugetului clubului. 

Nici inițiatorul propunerii, Cosmin Raț nu și-a mai păstrat calmul când a aflat că Adrian Stoican nu i-a informat pe antrenorii din cadrul clubului despre această întâlnire.

S-au atins și alte subiecte fierbinți, cel mai recent fiind cel legat de situația în care, din cauza unei echipei nou înființate de handbal, s-a decalat programul echipei de baschet feminin, astfel încât elevele lui Liviu Dochia nu s-au putut antrena timp de două săptămâni, situație despre care de altfel consiliul director nici nu știa până în momentul când Cosmin Raț a prezentat problema într-o ședință a Consiliului Local. 

După aproape 3 ore de discuții contradictorii, Adrian Stoican și Cosmin Raț au putut ajunge la un numitor comun referitor la anumite puncte din proiectul prezentat de consilierul POL, care de altfel a anunțat că mai dă timp de gândire colegilor săi până luni, apoi va prezenta forma finală a proiectului pentru modificarea și completarea art.14 din Regulamentul de organizare și funcționare al Clubului Sportiv Câmpina, aprobat cu modificări și completări  prin H.C.L. nr.138/27 octombrie 2016. 

 

Felix Precup