Activități educativ-preventive ale Poliției au ajuns la Școala Centrală din Câmpina 

Actualitate (Categoria articolului)

 

Polițiștii din cadrul Poliției municipiilor Ploiești și Câmpina și Poliției orașului Sinaia continuă și anul acesta activitățile educativ-preventive pentru elevii școlilor din județul Prahova. La data de 22 ianuarie, 200 de elevi din mai multe unități de învățământ precum Școala Primară Târgșoru Vechi, Școala Gimnazială Centrală Câmpina din municipiul Câmpina și Școala Gimnazială George Enescu au participat la acest gen de activități centrate pe educația rutieră în rândul tinerilor. 

Acțiunile reprezintă rezultatul colaborării între forțele poliției, cadrele didactice și elevii, cu toții având un scop comun și anume construcția unei comunități responsabile și conștiente de pericolele din trafic. Activitățile de educație pentru circulația rutieră aduc în rândul elevilor un spațiu sigur pentru discuții deschise, făcând astfel posibilă furnizarea cunoștințelor esențiale referitoare la regulile rutiere.  

Aceste activități educativ-preventive se desfășoară în manieră interactivă, pentru a fi ușor receptate de copii și totodată, înțelese. Folosind prezentări interactive, simulari practice și oferind elevilor încrederea necesară pentru a-și adresa diversele întrebări, cadrele polițiste din județul Prahova speră la formarea unei noi generații mai puțin predispusă la accidentele zilnice din traficul rutier.