După 30 ani. Eveniment aniversar la Cărturești. Dan Precup s-a revăzut cu regizorul Cristi Puiu

Actualitate (Categoria articolului)

 

În urmă cu 30 de ani la Geneva a avut loc premiera filmului de scurt metraj “There’s no place like home” (Nu e loc ca acasă), al treilea din filmele de debut ale regizorului, ce peste ani avea să devină unul dintre cei mai renumiţi regizori români contemporani, Cristi Puiu.

Despre cariera bogată în premii şi filme de răsunet internaţional a regizorului este foarte mult de vorbit. Amintim filmele care i-au adus celebritatea: Moartea Domnului Lăzărescu (premiat la festivalul de film de la Cannes 2005), Marfa şi banii, Aurora, Sieranevada, Malkrog (premiat la Berlin 2020).

La Librăria Cărtureşti, în cadrul emisiunii “Cercul - Dan Pleşa în dialog cu Cristi Puiu” a avut loc şi revederea după mulţi ani între regizor şi actorul principal al filmului de acum 30, care este un câmpinean.

Concitadinul nostru Dan Precup, pe vremea când îşi făcea studiile în Elveţia, a legat o trainică prietenie cu regizorul şi a fost distribuit atunci, ca actor de ocazie, într-un rol principal în filmul despre a cărui aniversare a fost făcută pomenire miercuri 23 ianuarie.