Ce facem în caz de: cutremur, alunecări de teren, inundații sau alte dezastre naturale? Cursuri de prim ajutor la Câmpina, în Săptămâna Verde

Actualitate (Categoria articolului)

Cu ocazia săptămânii verzi, un centru de formare mobil al ISU Prahova, a staționat în cursul zilei de luni, pe Strada 1 Decembrie 1918 în fața Școlii Centrale din Câmpina. Scopul acestei acțiuni a fost acela de a instrui populația cum să acorde primul ajutor în cazul diferitor situații de urgență. Pe lângă aceasta, celor care au fost curioși și s-au prezentat la centrul mobil, personalul ISU și volunatrii SMURD le-au dat mai multe  informații despre principalele dezastre naturale care pot lovi România, cum ar fi: cutremure, alunecări de teren, incendii de vegetație sau inundații, si despre modul în care populația generală trebuie să acționeze în astfel de situații pentru a evita o tragedie.

Pentru cei prezenți a fost exercițiu foarte util, plecând astfel cu mai multe cunoștințe vitale, care ar putea salva viața unei persoane aflate într-o situație de urgență.

 

Felix Precup