Hidro Prahova lovește din nou! După Voila, urmează Bobâlna

SEMNAL DE ALARMĂ (Categoria articolului)

 

După șantierul abandonat pe strada Voila de către Hidro Prahova, a venit rândul străzii Bobâlna să aibă aceiași soartă.

La mai bine patru luni de la demararea lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare menajeră, realizate de firma Cato Procons SRL din Ploiești pentru Hidro Prahova, strada Bobâlna din municipiul Câmpina arată, la finalul lunii februarie ca după război. Datorită unei lipse de comunicare între Hidro Prahova și Distrigaz, lucrările nu mai pot fi continuate până la elaborarea unui proiect prin care cele două rețele de utilități să poată fi integrate fără a aduce prejudicii utilizatorilor.

Situația

Pe 20 octombrie 2023, Primăria Câmpina informa locuitorii municipiului că Strada Bobâlna va fi închisă total pentru o perioadă de 30 zile, în vederea realizării lucrărilor de canalizare ale Hidro Prahova. Pe 17 noiembrie 2023, avea să fie emisă o altă comunicare, prin care termenul era extins cu încă 20 zile, finalizarea lucrărilor urmând a fi pe data de 20 decembrie 2023. Pe motiv de vreme nefavorabilă, cum îi stă obiceiul, Hidro Prahova a solicitat din nou Primăriei Câmpina prelungirea avizului de efectuare a lucrărilor și iată-ne ajunși în luna februarie 2024 cu strada Bobâlna plină de tranșee și zeci de locuitori frustrați și ajunși la capătul răbdării.

Conform informațiilor primite, se pare că țeava de canalizare a Hidro Prahova lovește branșamentele de gaze ale Distrigaz, iar cele două companii sunt nevoite să lucreze împreună pentru realizarea unui proiect comun și finalizarea lucrărilor în cel mai scurt timp. Dar acest lucru nu este posibil în secolul XXI, în era comunicării, în municipiul Câmpina, unde la nivel de administrație publică locală nu există cultura dialogului, sau un edil care să îi pună pe toți la masa și să îi determine să se apuce de treabă. Astfel zeci de locuințe de pe strada Bobâlna, firme și chiar Cimitirul nu pot fi accesate de câmpineni decât cu riscul de a duce ulterior mașinile la cel mai apropiat service auto.

Între timp, Hidro Prahova mai bagă o mătură să curețe pietrișul și resturile de asfalt rămas în zonă, să credem cu toții că nu se stă degeaba…

În aceste condiții de “bună colaborare” între autorități și furnizorii de utilități, nu putem să nu ne punem întrebarea logică… Cât vor dura oare lucrările pentru realizarea Pasajului Subteran?

 

 

M.A. Dumbravă