A condus o autoutilitară pe drumurile din Câmpina, în stare de ebrietate. Mai multe acțiuni de control întreprinse de polițiști în aceste zile

Actualitate (Categoria articolului)

La data de 22 ianuarie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, au oprit, pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din municipiu.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În această cauză a fost întocmit dosar penal de cercetare penală.

 

Peste 100 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24h, ca urmare a abaterilor constatate. Nu mai puțin de 8 permise de conducere au fost reținute de polițiști.

Ieri, 22 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au acționat pe drumurile naționale din județ pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, dar și în vederea depistării conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului.

Astfel, în cadrul activităților au fost controlate 171 de autovehicule și au fost efectuate 84 de testări cu aparatul etilotest.

De asemenea, aparatele radar au înregistrat 71 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele legale admise.

În total au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, în valoare de 66.695 de lei.

Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

 

Polițiștii prahoveni recomandă ca înainte de a pleca la drum să aveți în vedere următoarele:

  • Adaptarea permanent a vitezei de rulare la condițiile de drum și trafic.
  • Viteza excesivă sau neadaptată la particularitățile de drum și de trafic generează accidente grave de circulație.
  • Nu conduceţi sub influența băuturilor alcoolice.