Odiseea pasajului subteran din municipiul Câmpina continuă... cu aproape 30 de zile de foraje

Actualitate (Categoria articolului)

Dezbaterea publică din data de 30.05.2022, cel mai probabil prima și ultima de acest gen, pe tema pasajului subteran din Municipiul Câmpina, pare că nu a avut niciun efect asupra ritmului de lucru al Autorității Publice Locale din urbea noastră, în ceea ce privește proiectul pentru realizarea celebrului pasaj subteran în mijlocul orașului. Probabil mai sunt ceva bani de cheltuit pe studii, din axa de finanțare europeană accesată anul trecut și ca orice român gospodar, Primăria zice că mai bine să fie decât să nu fie...

În spiritul a ceea „ce poți face vara, nu lăsa pe iarnă”, ieri dimineață, pe bulevardul Carol I, din centrul orașului, s-a prezentat o echipă a firmei Thadec Engineering SRL din București, contractată cel mai probabil de firma care a câștigat toate licitațiile pentru realizarea studiilor tehnice, despre care am povestit într-un articol anterior, care a început să... foreze.

La momentul demarării acțiunii, firma nu deținea niciun aviz de lucrări, nu a anunțat restricții de trafic și nici populația nu a fost informată că urmează să se efectueze aceste intervenții. Dar lucrurile s-au dres între timp și hartiile sunt în regulă, cu aviz primit chiar în cursul zilei de ieri.

Conform informațiilor obținute până la acest moment, se pare că vor fi efectuate 16 foraje geotehnice, la o adâncime de 20 m fiecare, pe tot traseul unde este preconizat a fi realizat celebrul pasaj. Mai precis de la Policlinica Spitalului Municipal, până în zona străzii Maramureș, timp de aproximativ 3 săptămâni, în perioada 19.07.2022 – 12.08.2022 vor fi realizate săpături.

Așa cum spuneam și în materialele anterioare, realizate pe tema acestui posibil pasaj subteran, părerile cetățenilor nu doar că sunt împărțite, ci sunt, într-o proporție covârșitoare îndreptate împotriva realizarii acestui proiect și transformarea centrului orașului într-un șantier ce poate dura ani de zile.

La dezbaterea din 30.05.2022, aproape toți cei care au luat cuvântul au argumentat mai mult sau mai puțin pertinent, inutilitatea acestui pasaj pentru câmpineni.

Liderii politici, cetățenii și reprezentanți ai unor ONG-uri au spus la unison că în municipiul Câmpina nu este nevoie de un astfel de pasaj.

Și pentru ca a fost o dezbatere publică...

Nu era normal ca măcar o parte dintre problemele ridicate în cadrul acesteia să fie analizate și să se încerce cumva să se răspundă la întrebări adresate?

Nu era normal ca cineva, din partea Autorității Publice Locale să adune toate întrebările puse, să le treacă într-un fel de document și să ofere opiniei publice răspunsuri la fiecare dintre ele?

Nu era normal ca înaintea demarării oricărei acțiuni care vizează confortul câmpineninilor, să se ceară o părere sau măcar să se facă o informare cu privire la faptul ca urmează sa avem gropi prin oraș?

Nu era normal să fim de acord...?

Aparent...nu.

Câmpina însă este a câmpinenilor, care indiferent de cârmaciul care le conduce barca în care se află sau prin câte furtuni urmează să treacă, merită să știe care este traseul și direcția, dar și dacă barca este una care poate rezista până la destinația finală.