Portocala termină turul de campionat pe prima poziție. Real și Energia completează podiumul după prima jumătate a sezonului.

Sport (Categoria articolului)

 

Iată că acest sezon al Ligii Muscel ajunge la jumătate de drum, moment în care echipele iau o pauză de la calculele în clasament și se pregătesc pentru meciurile de cupă. Etapa cu numărul 7 le-a dat ocazia celor de la Portocala Mecanică să își consolideze poziția de lideri, iar Real a evitat un nou pas greșit, păstrându-se aproape de lider.

Etapa a început cu Black Vipers - Foresta Brebu, meci în care brebenii au făcut spectacol. Prestația Forestei a fost "condimentată" de un joc de pase fluid, rapid și greu de anticipat de către adversari. La această demonstrație de joc colectiv au contribuit poate și cei de la Black Vipers, care nu s-au ridicat la nivelul adversarilor și au arătat opusul. A fost un joc plin de momente de individualism și neînțelegeri între coechipieri. Poate scorul și modul în care au evoluat adversarii i-au demoralizat pe cei de la Vipers.

Foresta Brebu a câștigat cu 6-1 și să reținem faptu că jucătorul Mihai Sima a marcat 5 din cele 6 goluri ale brebenilor.

 

Marți a fost ziua dedicată echipelor care se bat pentru titlu.

 

Portocala a fost puțin în dificultate pe finalul primei reprize, când Winchester a ratat câteva ocazii bune de a egala, iar liderii campionatului au marcat rapid 3 goluri. Winchester a înscris de două ori, dar nu a putut să termine repriza la egalitate. Actul secund a fost complet dominat de portocalii, care au marcat de 8 ori fără să mai primească niciun gol. Portocala a învins Winchester cu 11-2 și termină turul pe prima poziție.

Realul însă a fost implicat într-un meci tensionat și foarte echilibrat cu Team Green, care le-a dat dureri de cap și au fost aproape să le fure două puncte. Real a condus tot meciul, însă verzii, care au jucat foarte bine și au egalat în două rânduri au avut însă și câteva momente cheie au mers în favoarea celor de la Real. Mai întâi un penalty ratat de Team Green la scorul de 1-0, apoi o greșeală a portarului advers, care nu a putut să rețină un șut venit de la distanță la scorul de 2-2 și, în final, două ratări mari ale verzilor la scorul de 3-3. S-a impus Realul cu un gol marcat pe sfârșit de partidă cu capul. După victoria cu 4-3 campionii ediției precedente, rămân la 1 punct în spatele liderului actual.

Etapa a fost încheiată de un alt meci extrem de disputat între Confind și Energia Breaza. Energia a condus cu 5-3 la pauză dar cei de la Confind au evoluat mult mai bine în repriza secundă și au reușit să reducă din diferența de scor. Brezenii s-au impus până la urmă cu 6-5.

După turul de campionat lupta pentru titlu a celor de la Portocala este încă strânsă cu Real, care va fi nevoită să își urmărească marea rivală pentru a-și apăra titlul. Nu trebuie neglijate nici Energia și Team Green, care pot reveni oricând în luptă.

Clasamentul la jumătatea sezonului arată astfel:

 

1.    Portocala Mecanică - 18 puncte; GA: 45-17

2.    Real - 17 puncte; GA: 31-12

3.    Energia Breaza - 13 puncte; GA: 32-26

4.    Team Green - 11 puncte; GA: 24-24.

5.    Foresta Brebu - 10 puncte; GA: 28-19

6.    Confind - 5 puncte; GA: 23-36

7.    Black Vipers - 4 puncte; GA: 16-36

8.    Winchester - 1 punct; GA: 21-47

 

Felix Precup