Ziua Atletismului Câmpinean. O nouă manifestare din cadrul festivalului Câmpina Artelor și Sportului.

Sport (Categoria articolului)

În jurul bazei sportive de la "Petrol" s-a desfășurat evenimentul "Ziua Atletismului Câmpinean", organizat de CSS Constantin Istrati. Astfel zeci de copii și juniori s-au întrecut la una din probleme propuse de organizatori.

A fost întrecere electrizantă, toți atleții dorind să obțină rezultate cât mai bune în fața părinților și a prietenilor prezenți în public. Competiția a propus tinerilor sportivi următoarele probe: la juniori (născuți între 2006 și 2009) săritura în lungime, aruncarea greutății, aruncarea suliței și viteză, în timp ce la categoria de vârstă copii și spiriduși (născuți între 2010 și 2015), participanți au avut de completat un traseu aplicativ pentru începători.

Dintre sportivii câștigători la categoria copii și spiriduși s-au remarcat: Bănescu Beatrice, Goran Ancuța, Brezeanu David, Gheorghe Horia și Aldea George. De asemenea la categoria juniori au obținut rezultate foarte bune: Gagiu Ștefan (săritura în lungime), Marin David (aruncarea suliței), Chițu Norbert (aruncarea greutății), Tilică Alexandru (alergare viteză) și Patricia Mocanu (săritura în lungime).

Dincolo de competiția propriu-zisă a fost un bun prilej pentru câmpineni de a cunoaște o parte dintre copiii talentați care visează să facă performanță, dar și pe antrenorii acestora. Desigur, toți sportivii care au participat au primit diplome și un mic pachet din partea organizatorilor.

Dat fiind faptul că acest eveniment s-a numit "Ziua Atletismului Câmpinean", a fost un bun prilej și pentru premierea atleților ce au câștigat medalii la Campionate Naționale și Internaționale pe parcursul anului 2023. Printre sportivii premiați s-au numărat: Andreea Lungu (aruncarea discului), Banu Carol (aruncarea discului), Vasile Marius (aruncarea greutății), Costache Ciprian (aruncarea greutății), Marin David (aruncarea suliței), Gagiu Ștefan (decathlon), Văcărescu Gabriel (heptathlon), Unguroaica Eduard (triplusalt), Tilică Alexandru (săritura în înălțime), Brezeanu David (săritura în lungime) și Mocanu Patricia (triplusalt). De asemenea au fost premiați și antrenorii care au contribuit la performanțele acestor sportivi de valoare: Marin Mihaela și Bran Jenica, iar profesorul Pavel Nicolae a fost premiat pentru întreaga carieră de antrenor, o carieră de succes în care a reușit să îndrume zeci de sportivi către numeroase medalii naționale și internaționale. Pavel Nicolae este coordonator și mentor în cadrul CSS Constantin Istrati Câmpina.

Următorul eveniment organizat de CSS este Crosul "Run for Health" care se va desfășura pe data de 30 Septembrie.

 

Felix Precup