Istorie pentru sportul câmpinean. HM Junior Câmpina și CSU Craiova au oficializat un parteneriat pentru viitorul fotbalului câmpinean.

Sport (Categoria articolului)

HM Câmpina și-a găsit un partener de încredere pentru viitorul tinerilor fotbaliști pe care clubul câmpinean continuă să îi promoveze în fotbalul mare. Partenerul clubului câmpinean este chiar CSU Craiova, un club istoric al României, care în prezent dispune de unele dintre cele mai bune condiții de antrenament din România.

În prima parte a parteneriatului, clubul câmpinean a transferat la Craiova doi tineri jucători pe care clubul din Bănie i-a urmărit o bună perioadă de timp. Interesul pentru cei doi a fost mare, astfel că reprezentanți ai clubului craiovean au venit de mai multe ori chiar la Câmpina pentru a îi urmări pe cei doi jucători vizați.

Fabio Mihalache, jucător născut în 2009 și Albert Schiopu născut în 2010 au fost transferați de Știința în cadrul Centrului de Copii și Juniori, unde vor avea ocazia să joace în cele mai puternice campionate naționale pentru juniori. Cei de la Universitatea Craiova au însă un program de dezvoltare al tinerilor, care nu se rezumă doar la fotbal. Tinerii vor fi integrați și în sistemul educațional din Craiova, astfel încât să poată învăța fotbalul fără să neglijeze activitățile școlare.

Parteneriatul a fost oficializat în cadrul unei conferințe de presă comună susținută de oficiali al ambelor cluburi. La conferința de presă au participat: Lucian Pretorian (manager al Centrului de Copii și Juniori), Daniel Hagianu (președinte HM Junior Câmpina) și Oliver Baron (co-președinte HM Junior Câmpina). Printre multe alte lucruri discutate, Lucian Pretorian nu s-a ferit să își arate aprecierea față de susținerea pe care o are echipa: "Am avut bucuria, surpriza și plăcerea să mă aflu alături de ei la unul dintre jocurile pe care l-au disputat la nivel local și am fost fascinat de ce emulație se poate crea în jurul unui club de copii. Am putut să văd 1000 de copii ce aveau fumigene, steaguri, un întreg arsenal al suporterilor, ceea ce cred, la nivel de emulație este un model de urmat pentru orice club".

Felix Precup