Meci "interzis cardiacilor" pe sinteticul de la Petrol! FC Muscelul și Gloria Vâlcănești au oferit spectacol total.

Sport (Categoria articolului)

FC Muscel Câmpina și Gloria Vâlcănești au oferit un spectacol fotbalistic de zile mari într-un meci care a contat pentru prima etapă din seria Nord a Superligii B1 Prahova.

Debutând într-o ligă superioară față de Liga B Prahova, în care a evoluat sezonul trecut, FC Muscelul are noi așteptări de la acest sezon, dar și adversari mult mai puternici decât în stagiunea precedentă. Gloria Vâlcănești este o echipă ce evoluează în fotbalul județean din anul 2012, formându-și un lot puternic și visând la promovare în acest sezon. Oaspeții au venit la Câmpina cu gândul de a obține toate cele 3 puncte puse în joc, însă gazdele le-au încurcat socotelile.

Meciul a avut un ritm "sufocant" și la propriu și la figurat. La propriu pentru că la ora partidei la Câmpina se înregistrau 32 de grade și la figurat pentru că meciul s-a jucat cu o viteză deosebit de mare pentru acest nivel. Pe lângă cele 8 goluri marcate, partida a fost "condimentată" cu o sumedenie de ocazii.

Gloria Vâlcănești a început mult mai bine, reușind să își creeze mai multe ocazii și într-un final să marcheze primul gol în urma unei faze fixe, prin lovitura de cap a lui Marian Frangulea. Același jucător a reușit în minutul 30' dubla, majorând avantajul pentru gazde. FC Muscelul Câmpina și-a revenit la finalul primului act, când Daniel Butuza a reușit să trimită mingea în poartă de la marginea careului.

Repriza secundă a fost de-a dreptul "nebună", jucătorii de la Gloria Vâlcănești izbutind să se distanțeze la 3 goluri diferență grație reușitelor lui Alex Marinescu, din minutele 57' și 60'. FC Muscelul nu a cedat lupta, reușind un ultim sfert de oră perfect. "Remontada" a început în minutul 77' prin Stelian Pantaia, care a trimis mingea în poartă dintr-o lovitură de colț la care defensiva oaspeților a greșit de mai multe ori. A urmat un atac imprudent în careu al unuia dintre fundașii echipei din Vâlcănești, la care arbitrul Mihai Amorăriței a dictat doar lovitură liberă indirectă. Cu toate acestea, Ionuț Mititelu are o execuție bună și astfel scorul devine 3-4 cu 5 minute înainte de final. În minutele de prelungire ale partidei Ionuț Mititelu mai are o execuție superbă din lovitură liberă și restabilește egalitatea în minutul 90+2'. Ultimele 3 minute au surprins echipa gazdă în atac, FC Muscelul ratând 3 ocazii mari de a trece în avantaj.

FC Muscel Câmpina și Gloria Vâlcănești au remizat însă 4-4, la finalul unui meci palpitant care a ținut publicul în priză până la ultimul fluier al partidei. Ambele echipe merită felicitate pentru efortul depus pe o vreme caniculară, dar și pentru sportivitatea exemplară de care au dat dovadă. Se poate să avem și meciuri tensionate fără faulturi dure și fără obișnuitele momente de scandal între jucători.

 

Felix Precup