Arbitrul care va oficia meciul dintre CSO Tricolorul Breaza și ACS Triumf Poiana Câmpina a salvat un jucător de la moarte etapa trecută.

Sport (Categoria articolului)

Arbitrul Alina Năstase a fost în atenția presei sportive din toată țara, după ce duminica trecută a salvat viața unui jucător de la echipa Unirea Lacul Turcului.

În minutul 80' al întâlnirii dintre Viitorul Provița de Sus și Unirea Lacul Turcului, în urma unui duel aerian doi jucători au sărit simultan după minge și s-au lovit cap în cap. Conform regulamentului arbitrul a oprit imediat partida, fiind vorba de o accidentare la cap. Jucătorul de la Unirea Lacul Turcului a rămas inconștient pe gazon. Acesta și-a înghițit limba, suferind o comoție cerebrală în urma loviturii primite. Arbitra partidei a conștientizat imediat pericolul în care se afla jucătorul și a început pe loc ea însăși să acordare primului ajutor. Alina Năstase a asistat jucătorul aproximativ 20 de minute până la sosirea echipajului de pe ambulanță. Jucătorul a fost ulterior la spital de unde a sunat-o pe doamna arbitru pentru a își prezenta mulțumirile de rigoare. După acest moment Alina Năstase a fost aplaudată minute în șir de către spectatorii prezenți la stadion. Ulterior meciul a fost reluat și s-a terminat cu scorul de 3-1 pentru gazde.

Această întâmplare vine la doar câteva zile după declarațiile scandaloase ale finanțatorului echipei FC Steaua București (FCSB), care consideră că femeile nu au ce căuta să arbitreze meciuri de fotbal masculin. Din fericire, realitatea îl contrazice din plin pe domnul Becali.

Alina Năstase este unul dintre cei mai respectați arbitrii din județul nostru, fiind adesea delegată la meciurile de mare importanță din Prahova. În acest weekend Alina Năstase va arbitra meciul dintre CSO Tricolorul Breaza și ACS Triumf Poiana Câmpina, meci contând pentru etapa 29 din Liga A Prahova.

 

Felix Precup