Debut cu înfrângere pentru Mircea Hagianu. Doar CS Câmpina are puncte din această etapă. Iată cum au decurs meciurile echipelor câmpinene

Sport (Categoria articolului)

Progresul Provița de Jos - FC Muscelul Câmpina

În această etapă în care mai toate echipele câmpinene au avut adversari de mare tradiție, FC Muscelul Câmpina a jucat în Liga B Prahova cu Progresul Provita de Jos. Poate este un nume care nu spune prea multe, însă nu putem "să nu dăm cezarului ce este al cezarului" și să începem recapitularea etapei din această săptămână fără să punem în prim-plan cea mai importantă știre: Mircea Hagianu, un simbol al fotbalului câmpinean, a revenit după mult timp pe banca unei echipe de seniori. Jucătorii de la FC Muscelul Câmpina vor avea posibilitatea să fie pregătiți de unul dintre cei mai experimentați antrenori din Prahova, dacă nu chiar din România.

Despre meciul în sine nu sunt multe de spus, momentan noul antrenor al câmpinenilor a încercat să implementeze noi idei de joc, testând "apele" pentru meciurile ce vor urma. FC Muscelul a făcut o primă repriză bună împotriva liderului seriei, terminând la egalitate.

Repriza secundă a adus și 4 goluri însă din păcate 3 dintre ele în poarta câmpinenilor, care au trebuit să se recunoască învinși cu scorul de 1-3, unicul gol al celor de la FC Muscelul fiind marcat de Daniel Butuza.

În ciuda înfrângerii, antrenorul Mircea Hagianu a fost mulțumit de evoluția echipei și așteaptă cu multă încredere meciurile următoare.

 

CS Câmpina - CSO Teleajenul Vălenii de Munte

Pe sinteticul de la Petrol, CS Câmpina a întâlnit o echipă cu zeci de ani de tradiție în fotbalul prahovean. Fără căpitanul M.Dedu și cu un adversar motivat, câmpinenii au avut mult de muncă pentru a obține victoria.

Elevii lui Claudiu Dumitrescu au întâlnit un adversar complet diferit față de meciul tur în care s-au impus cu 8-0. De această dată echipa din Văleni a fost bine organizată, luptând pentru fiecare minge.

Într-un meci de slabă calitate, cu multe pase greșite, faulturi și proteste la adresa deciziilor arbitrului, CS Câmpina a deschis scorul în minutul 51' prin Amar cu un gol norocos dintr-un șut slab, deviat, care l-a derutat pe portarul gazdelor. Și după deschiderea scorului cele două echipe au continuat să greșească mult și să se lupte pentru posesia balonului la jumătatea terenului. În minutul 85' Claudiu Dumitrescu a executat bine o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri de poartă reușind să trimită mingea în poartă și să stabilească scorul final, 2-0 pentru formația câmpineană.

 

CSO Tricolorul Breaza - ACS Triumf Poiana Câmpina

Sâmbătă după amiază la Breaza s-au întâlnit două echipe care au ținut mult timp "steagul sus" pentru fotbalul prahovean în Divizia C, respectiv Liga 2. Dacă în vremurile bune un asemenea meci ar fi însemnat un duel extrem de echilibrat, în prezent Tricolorul Breaza este echipa net superioară.

Poienarii au rezistat fără gol primit până în minutul 31' când Roșu a deschis scorul pentru gazde, moment din care golurile au început să curgă. Dumitru a majorat avantajul în minitul 44', iar după pauză brezenii au mai marcat de 3 ori prin Catan (56'), Duricu (80') și Negotei (82'), consemnând astfel victoria cu 5-0 a gazdelor.

 

Sportul Câmpina - Bradetul Ștefești

Vorbind de echipe de tradiție, Sportul Câmpina a găzduit duminică pe Brădetul Ștefești, echipă care a apărut prima dată pe scena fotbalului prahovean în urmă cu 72 de ani, în 1951. Din păcate în ciuda vremii perfecte pentru fotbal, numărul spectatorilor a fost foarte mic. Cei care totuși au venit la stadion s-au putut bucura de un meci pe cinste, cu 9 goluri marcate.

Din nefericire pentru câmpineni, Brădetul Ștefești s-a dovedit a fi un adversar mult prea puternic, oaspeții impunându-se cu 6-3 grație golurilor marcate de: Buga, Fernando Cruceru, Militaru Alexandru și Răzvan Dogaru, ultimii doi reușind câte o dublă. Golurile câmpinenilor au fost marcate de Corneanu, A.Burloiu și M.Popescu.

 

Etapa următoare:

 

Sâmbătă 20.05.2023 Liga A Prahova etapa 30:

Unirea Urlați - CS Câmpina (Stadion "Unirea"; Urlați)

 

Sâmbătă 20.05.2023 Liga A Prahova etapa 30:

ACS Triumf Poiana Câmpina - CS Mănești 2013 (Stadion Poiana Câmpina)

 

Duminică 21.05.2023 Superliga B Prahova etapa 29:

AS Gherghița - Sportul Câmpina (Stadion Gherghița)

 

Duminică 21.05.2023 Liga B Prahova seria Vest, etapa 24:

FC Muscelul Câmpina - CS Scorțeni Mislea (Teren Sintetic "Petrol"; Câmpina)

 

Felix Precup