Imagini inedite de la Comarnic: tribuna plină, coregrafie, spectacol pirotehnic și multă pasiune.

Sport (Categoria articolului)

Duelurile dintre Olimpia Comarnic și Carpați MEFIN Sinaia au devenit probabil reprezentative pentru întreg județul, mai ales pentru atmosfera de mare meci creată de suporterii celor două echipe.

Întâmplarea a făcut ca meciul de duminică să aibă o miză mare pentru ambele echipe: în cazul unei înfrângeri Carpați Sinaia retrograda, iar în cazul în care Olimpia Comarnic nu câștiga, rata șansa de a câștiga titlul de campioană a Superligii B, pe lângă toate acestea gazdele jucau ultimul meci al sezonului pe teren propriu și erau deja promovate în Liga A Prahova.

După coregrafia pregătită de fanii din Comarnic, arbitrul Dicu Mădălin a fluierat startul partidei. Prima jumătate a reprizei a fost lipsită de evenimente, singurul moment notabil fiind o fază tensionată în care jucătorii au fost aproape de o bataie generală, după un moment "clasic" de nervozitate cu multe înjurături și amenințări cu bătaia după meci. Arbitrul central a fost nevoit să arate 4 cartonașe galbene pentru a calma spiritele.

Revenind la fotbal, gazdele au deschis scorul în minutul 41' după o lovitură de cap plasată lângă bară de Gabriel Nica. Tot gazdele au continuat să domine jocul și în repriza a doua, după mai multe ocazii ratate, Gabriel Nica a marcat din nou în minutul 68', majorând avantajul comărnicenilor. Scorul final a fost stabilit în minutul 76' de Mihai Spurcaciu, astfel Olimpia Comarnic s-a impus cu 3-0 și a trimis marea rivală din Sinaia în Superliga B1.

Imediat după fluierul final au urmat scene inedite, în care suporterii comărniceni au dat drumul la petrecere, au aprins fumigene alb-albastre și au intrat pe teren pentru a sărbătorii cu jucătorii atât victoria în derby cât și promovarea în Liga A, în timp ce pe teren ploua torențial. Devotamentul cu care comărnicenii au susținut echipa locală, faptul că au făcut coregrafie și au rămas în tribună până la final, deși începuse o ploaie torențială doar pentru bucuria sinceră de a sărbători alături de echipă, arată din nou că indiferent de liga și nivelul la care se joacă, fotbalul oferă oamenilor cele mai frumoase emoții, simple, însă atât de frumoase…

După meci antrenorul Adrian Mitrea ne-a oferit o scurtă declarație în care a vorbit despre acest meci dar și despre sezonul ce urmează să se încheie săptămâna viitoare:

"Pot spune că a fost o perioadă foarte lungă de timp în care nu s-a jucat fotbal la Comarnic și Olimpia a reînviat acest sport în oraș defapt… Au fost și rezultatele pe măsură, gândindu-ne că este a treia promovare consecutivă. Cred că asta atrage publicul la teren. În acest sezon fiecare meci a fost dificil, doar că am avut noroc să fiu înconjurat de un grup extraordinar, de jucători care au muncit și în primul rând ei și-au dorit promovarea, mai puțin eu, dar fiind un grup am mers toți în aceeași direcție, eu am gândit ce trebuie făcut, ei din teren au făcut ce trebuia… Nu în ultimul rând un mesaj pentru galerie și pentru susținători, le mulțumim pentru că au fost mereu alături de noi, nu a contat distanța unde am jucat în deplasare. Au fost momente în care băieții simțeau că nu mai pot, dar pentru faptul că i-am avut lângă noi pe cei din tribune care ne-au susținut, am mai putut puțin mai mult și am dus la capăt cu bine acest sezon."

 

Felix Precup