Vlad Dumitriu a câștigat turneul de tenis Platinum Brașov la nivelul 7.

Sport (Categoria articolului)

Vlad Dumitriu a câștigat turneul de tenis Platinum Brașov la nivelul 7. 

 

La baza sportivă Tenis Arena s-a desfășurat a treia ediție a turneului Platinum Brașov, organizat de Sportya, circuit ce găzduiește competiții pentru aproximativ 30.000 de jucători de tenis amator din România, Ungaria, Bulgaria, Bahrain și Cehia. 

 

Câmpineanul Vlad Dumitriu a reușit să câștige proba de simplu din cadrul competiției dedicate jucătorilor de nivelul 7.      

Au fost 4 meciuri grele, toate câștigate de jucătorul din Câmpina în set decisiv la maxi tiebreak. Vlad Dumitriu a învins în prima rundă pe Florin Potnicu (7-6, 2-6, 10-2), apoi în optimile de finală a reușit să revină după ce a pierdut primul set, impunându-se în fața lui Răzvan Petre Gibrina cu scorul de 4-6, 6-0, 10-5). În sfertul de finală a fost nevoie din nou de set decisiv, Vlad Dumitriu izbutind să îl învingă pe Dumitru Florin Remes cu scorul de 6-3, 4-6, 10-3. Semifinala turneului a reprezentat și cel mai greu test pentru jucătorul din Câmpina, după ce a câștigat primul set cu 6-2, adversarul său, Adrian Petre, și-a adjudecat setul secund cu scorul de 6-4. În setul decisiv, s-a disputat un tiebreak extrem de echilibrat, Vlad Dumitru izbutind să închidă partida cu scorul de 11-9. 

Din păcate, în finală jucătorul din Câmpina a beneficiat de un “walk over” după ce adversarul său, Gheorghiță Sestac a fost nevoit să se retragă, astfel Vlad Dumitru a izbutit să cucerească trofeul la Platinum Brașov. Pe lângă trofeu și diplomă, sportivul câmpinean și-a adjudecat și 700 de puncte în clasamentul circuitului Sportya. 



Felix Precup