Decizia luată de Asociația Județeană de Fotbal Prahova în cazul meciului Sportul Câmpina – AS Olimipia Cireșeanu

Sport (Categoria articolului)

Weekendul trecut atât jucătorii cât și fanii au fost surpinși să afle că meciul din Superliga B programat pe Stadionul „Rafinăria Steaua Română”, duminică de la ora 11:00 nu mai are loc.

Motivul este uluitor: medicul meciului care trebuia să ofere asitență jucătorilor pe durata partidei nu s-a mai prezentat la stadion. Acestă sitație a pus echipa câmpineană intr-o postură nefavorabilă, asigurarea asistenței medicale fiind în sarcina clubului gazdă. Astfel, Sportul Câmpina nu a mai putut juca un meci din care avea șanse să obțină puncte importante pentru că întâlnea un adversar de valoare apropiată.

Conform celor din anturajul echipei, oficialii clubului câmpinean au încercat de mai multe ori să contacteze medicul, însă acesta a fost de negăsit până la ora meciului. Conform regulamentului, arbitrul central nu a putut să dea undă verde partidei. Oficialul ploieștean Paul Manu nu a avut altă opțiune decât ceea de a fluiera finalul partidei după 15 minute, de a trimite echipele la cabine și de a-l informa pe observatorul partidei Vasile Bădilă despre situația creeată. Până la urmă doctorul meciului nu s-a prezentat deloc la stadion și partida a fost suspendată.

AJF Prahova a luat decizia de a descalifica echipa din Câmpina la masa verde și astfel Sportul, fără să aibă vreo vină, a pierdut meciul cu scorul de 0-3.

Din păcate, după acest eveniment nefericit, câmpinenii rămân cu doar 6 puncte din 8 partide și se află pe locul 16 în zona echipelor în pericol de retrogradare. În cazul în care acest meci se disputa conform programului și Sportul Câmpina reușea victoria având în vedere rezultatele din celalte meciuri ale etapei, avea sanșe bune să avanseze în clasament până pe locul 12, scăpând pentru moment din zona de retrogradare.

Sportul Câmpina are sanșa să mai îndrepte situația în clasament weekendul viitor, pe data de 1 Octombrie, când echipa efectuează deplasarea la Chițorani pentru întâlnirea cu Progresul Bucov, echipă pe care a învins-o sezonul trecut, în deplasare cu scorul de 3-1. Progresul Bucov se află pe locul 8 în Superliga B cu 12 puncte și vine după o victorie obținută la Drăgănești cu 3-2 în fața celor de la AS Gherghița.

 

Felix Precup