Noul sezon de fotbal județean începe cu o împăcare istorică pentru fotbalul câmpinean și cu o victorie categorică pentru CS Câmpina.

Sport (Categoria articolului)

 

Pentru CS Câmpina sezonul a început cu o partidă pe teren propriu. Pe lângă acest meci pe terenul Sintetic "Petrol" la pauza partidei am avut parte de un scurt moment, care va rămâne în istoria fotbalului câmpinean.

 

CS Câmpina și HM Junior Câmpina, parteneriat istoric:

După ani de zile de contre și certuri produse în mare parte de politicile deficitare de promovare a fotbalului, conduse de administrațiile locale, CS Câmpina și HM Junior Câmpina au bătut din nou palma pentru un parteneriat ce va ajuta fotbalul câmpinean pentru mulți ani de acum.

Mințile raționale din jurul celor două cluburi s-au pus la masa negocierilor și au ajuns la o singură concluzie: mai presus de orice orgoliu cele două tabere își doresc promovarea echipei locale (CS Câmpina) în Liga a III-a și câștigarea Campionatului Județean Juniori A (U19), de către HM Junior. Prin urmare HM a pus la dispoziție Clubului Sportiv 8 jucători: Ștefan Cord, Auraș Șchiopu, Ionuț Crețu, Gabriel Vasilescu, Rareș Ilie (împrumutat la Petrosport), Augustin Vasile, Sebastian Savu și Remus Popa (împrumutat la Olimpia Comarnic). De cealaltă parte CSC le-au pus la dispoziție celor de la HM 3 jucători: Albert Dumitrescu, Alexandru Șerbănoiu și Levi Fluieraș.

La pauza 6 dintre cei 8 jucători transferați de CSC, alături de Adrian Stoican (președinte CSC), Daniel Hagianu (președinte HM), Oliver Baron (copreședinte HM), Claudiu Dumitrescu (antrenor CSC) și Mircea Hagianu au realizat o poză prin care au oficializat parteneriatul.

 

CS Câmpina a învins categoric pe CS Brazi:

La primul meci oficial din noul sezon de Liga A Prahova, elevii lui Claudiu Dumitrescu s-au întâlnit cu CS Brazi, una dintre formațiile modeste din campionat.

Câmpinenii au dominat jocul încă din primele minute, având nevoie de doar 27 de minute pentru a deschide scorul, Vasilescu punctând pentru 1-0. Finalul primei reprize a adus încă două goluri. Dumitru a dublat avantajul câmpinenilor, pentru ca apoi Dedu să stabileaască scorul pauzei în minutul 44'.

Gazdele au revenit pe teren cu dorința de a marca, iar în repriza secundă, după doar 3 minute Vasilescu a realizat dubla și a urcat scorul la 4-0. În minutul 52' Nichifor a trimis din nou mingea în poarta oaspeților, urmând ca scorul final să fie stabilit de Popa în minutul 76'. Vasilescu a ratat ocazia de a marca un hattrick chiar la debut, ratând un penalty.

CS Câmpina s-a impus cu 6-0 devenind primul lider al acestei ediții de Liga A Prahova.

 

Programul echipelor câmpinene în această săptămână:

 

Duminică 27.08.2023 ora 11:00 Liga A Prahova, etapa II:

CSL Vărbilău - CS Câmpina (Stadion Vărbilău)

 

Sâmbătă 26.08.2023 ora 17:00 Liga  B1 Prahova, etapa I:

FC Muscelul Câmpina -  Gloria Vâlcănești (Teren Sintetic "Petrol"; Câmpina)

 

Duminică 27.08.2023 Liga B1 Prahova, etapa I:

Viitorul Provița de Sus - Sportul Câmpina (Stadion Provița de Sus)

 

Felix Precup