Final de an pentru echipele din Supeliga B1! FC Muscel surpriza plăcută a turului de campionat. Sportul Câmpina s-a clasat la jumătatea clasamentului.

Sport (Categoria articolului)

 

Flacăra Mălăiești - FC Muscelul Câmpina

Anul competițional 2023 s-a terminat pentru Muscelul Câmpina în deplasare, la Mălăiești. Câmpinenii au câștigat fără prea mari emoții meciul cu scorul de 3-1. 

Oaspeții au început în forță, iar în minutul 10’ Laurențiu Albu a avut prima mare ocazie, când a lovit bara transversală. Același Laurențiu Albu și-a luat revanșa pentru ratarea de mai devreme, reușind să deschidă scorul. Tot Albu Laurențiu a marcat și pentru 2-0 în urma unei acțiuni individuale, pe care a terminat-o cu un șut imparabil la colțul scurt. 

În repriza a doua, pe fondul unui joc mai relaxat al câmpinenilor, Flacăra Mălăiești a redus din diferență în minutul 78’ grație golului marcat de Andrei Preda. Ca să nu aibă emoții pe final de meci, câmpinenii au apăsat din nou pe accelerație, marcând după doar un minut prin Ionuț Mititelu, golul care de altfel a stabilit scorul final, 3-1 pentru formația din Câmpina. 

La jumătatea sezonului, FC Muscelul Câmpina este surpriza plăcută a campionatului. Chiar dacă nimeni nu le dădea vreo șansă serioasă, la prima lor participare, echipa patronată de Claudiu Mutu a depășit toate așteptările reușind să se claseze la final de tur pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul Viitorul Cosminele, echipă pe care câmpinenii au bătut-o recent cu 4-3. Pentru Muscelul Câmpina se pare că o combinație între seniorii Ligii Muscel, tineri talentați și Mircea Hagianu pe banca de antrenor a fost formula de succes în această primă parte a sezonului. 

 

Sportul Câmpina - Progresul Provița de Jos

Sportul Câmpina și-a încheiat de asemenea acest an competițional cu o victorie. Pe stadionul “Rafinăria Steaua Română” vremea nu a ținut cu fotbalul. Cu o temperatura scăzută și o umiditate apăsătoare, jucătorilor le-a fost mai greu să se concentreze la joc. Cu toate acestea fanii prezenți în tribunele stadionului au putut vedea 3 goluri. A fost un meci echilibrat, jucat pe un teren greoi, dar ambele echipe au avut ocazii de a marca. Până la urmă Sportul Câmpina s-a impus la limită cu 2-1 și încheie astfel prima parte a campionatului pe locul 7, la jumătatea clasamentului. Chiar dacă ocupă locul 7 această serie a Superligii B1 este foarte echilibrată, între locul 7 și locul 1 sunt doar 4 puncte, iar între locurile 4 și 9 echipele sunt despărțite de doar 1 punct, respectiv 3.

Fiind una dintre cele mai echilibrate serii din fotbalul județean orice se poate întâmpla, desigur presupuse transferuri și alte mișcări pe piața de mercato vor avea un cuvânt important de spus anul viitor. 

Superliga B1 se va relua la începutul lunii martie.

 

Felix Precup