Constantin "Titi" Zidaru restaurează și conduce mașini de epocă

25' (Categoria articolului)

Cadillac, Pontiac sau Beetle, mulți au văzut aceste mașini legendare doar în filme sau la expoziții, însă invitatul de astăzi a avut ocazia să le conducă sau chiar să le restaurese. 

Constantin Zidaru, sau Titi, așa cum este cunoscut printre câmpineni, a ales să-și ducă pasiunea pentru mașini la un alt nivel, când în urmă cu mai bine de 15 ani și-a transformat garajul într-un atelier de reparații al mașinilor de epocă. 

De-a lungul timpul Titi Zidaru a deținut zeci de mașini de epocă și a participat la multe festivaluri și întruniri dedicate colecționarilor, însă probabil cel mai marcant moment a fost când a putut vizita un salon auto la Moscova unde a rămas impresionat de modul în care rușii lucrau la fabricarea mașinilor. 

În timp a fost nevoit să își vândă mașinile pentru a putea amenaja atelierul în care lucra. În prezent în garajul lui Titi Zidaru se află 3 mașini de epocă, un Volkswagen Beetle, complet funcțional, un Mercedes-Benz W136 și un Pontiac LeMans, care sunt în proces de reparație. 

 

Ajuns la o vârstă onorabilă, Titi Zidaru se întreține lucrând în atelierul său la reabilitarea mașinilor, dar își păstrează încă și pasiunea pentru condus. Pe viitor, speră să readucă la viață cât mai multe mașini de epocă dar și să viziteze cât mai multe locuri din România.