Etapă încărcată pentru echipele câmpinene. FC Muscelul a jucat încă un meci nebun, iar Sportul Câmpina a ratat ocazia să urce pe primul loc.

Sport (Categoria articolului)

FC Muscelul Câmpina - Viitorul Cosminele

La ora începerii meciului Viitorul Cosminele se afla pe primul loc al seriei Nord din Superliga B1. Cele două echipe se cunoșteau destul de bine deoarece mai jucaseră două amicale în trecut.

Liderii au început ideal partida, marcând în minutul 26'. Replica gazdelor a venit rapid, Ionuț Mititelu restabilind egalitate cu o execuție superbă din lovitură liberă.

Acelașu Ionuț Mititelu a fost în centrul acțiunii, finalizând o acțiune individuală de excepție cu o centrare perfectă pentru Laurențiu Albu, care nu a mai avut decât să trimită mingea cu capul direct în poartă. Scorul la pauză era 2-1 pentru Muscelul Câmpina.

La doar 3 minute de la începutul reprizei secunde, Viitorul Cosminele egalează prin Alexandru Stoica, apoi, în minutul 62' Eugen Dumitrescu marchează golul de 3-2 pentru oaspeți.

În minutul 90+1, când nimeni nu mai spera la o revenire, Daniel Pasăre, introdus pe final de antrenorul Mircea Hagianu, are o execuție excelentă din apropierea careului și restabilește egalitatea. Pentru ca finalul să fie complet nebun, Vlad Mîrzea, introdus tot pe final, marchează golul victoriei pentru câmpineni.

FC Muscelul Câmpina a câștigat dramatic cu 4-3, reușind o nouă revenire miraculoasă după cele din meciurile cu Gloria Vâlcănești, Viitorul Țipărești și Caraimanul Bușteni.

 

AFC Bănești-Urleta - CS Câmpina

CS Câmpina și-a revenit la forma obișnuită, reușind să marcheze multe goluri în derby-ul local cu AFC Bănești-Urleta. A fost un meci fără istoric, dominat de la început până la sfârșit de formația antrenată de Claudiu Dumitrescu și Mugurel Dedu. O dublă a lui George Dumitru și reușitele semnate de Auraș Schiopu, Claudiu Dumitrescu și Remus Popa au asigurat o victorie categorică cu scorul de 5-1 pentru CS Câmpina.

 

Sportul Câmpina - Progresul Aluniș

Sportul Câmpina a ratat ocazia să urce pe primul loc în Superliga B1, după un joc modest cu Progresul Aluniș.

Partida s-a terminat la egalitate, cu scorul de 1-1, echipa oaspete fiind cea care a deschis scorul. Pe finalul primei reprize Eduard Țigănuș a restabilit egalitatea. Cei de la Sportul Câmpina au jucat mai bine de 60 de minute cu om în plus, însă nu au reușit să profite de avantajul numeric, ba mai mult, tot formația din Aluniș a avut ocaziile mai mari. În minutele de prelungire ale partidei, Progresul Aluniș a mai luat un roșu și a rămas în 9 jucători. Scorul a rămas însă neschimbat până la final.

 

Programul etapei următoare:

 

Sâmbătă 21.10.2023 Liga A Prahova, etapa 12:

CS Câmpina - ACS DP Cornu (Teren Sintetic "Petrol"; Câmpina)

 

Duminică 22.10.2023 Superliga B1 seria Nord, etapa 9:

CS Cornu 2 - FC Muscelul Câmpina (Stadion Cornu)

 

Duminică 22.10.2023 Superliga B1 seria Nord, etapa 9:

CS Șotrile - Sportul Câmpina (Stadion "AFC"; Brebu)

 

Felix Precup